Sport

Óriásit hajráztak a szegedi kosarasok: 15 pontos hátrányból fordított a Szedeák a Debrecen ellen

Visszavágott a DEAC-nak a Szedeák az egy héttel ezelőtti vereségért, ugyanis szerdán egy szenzációs hajrának köszönhetően legyőzték a debreceni alakulatot a soron következő felkészülési meccsükön. A szegedi kosarasoknak igen sűrű lesz most a programja, ugyanis pénteken és szombaton a kaposvári Orosz László emléktornán vesznek részt – közölte a csapat.

Nem kezdte jól a meccset a Szedeák, öt perc elteltével 13–6-ra vezetett a DEAC, így jött is az első időkérés. Ezt követően sem állt össze a játék, így már az első negyedben több mint tízpontos hátrányba kerültek a szegediek, miután Drenovac zárta le az első játékrészt, 10–23. A második negyed sem hozott nagy változást, bár Balogh Szilárd egymás után három kosarat szerzett, de egy hullámvölgy után már 15 pont volt a hátrány, 26–41. A félidő utolsó három kosara szerencsére a Szedeáké volt, így tízen belülre kerültek nagyszünetre, 32–41.

HASONLÓAN FOLYTATÓDOTT A MECCS A FÉLIDŐ UTÁN IS

Hasonlóan folytatódott a meccs a pihenőt követően is, és bár Polányi triplájával hét pontra zárkózott a szegedi csapat 53–60-nál, ennél azonban nem tudtak közelebb férkőzni a debreceniekhez. Sőt, a negyed végén Drenovac triplájával ismét 15 pont volt a DEAC előnye, 51–66-al zárult a harmadik negyed. Öt perccel a vége aztán nyolc pontra közelítette meg ellenfelét a Szeged, 62–70-nél kért időt a DEAC. Heath hármasával folytatódott a meccs, így öt pontra zárkóztunk (65–70), majd egy labdaszerzést követően Kobe Langley jegyzett egy kettő plusz egyes akciót, 68–70-nél már Andjelko Mandics kért időt. Drenovac, majd Heath tempója is kimaradt, majd a szerb egy büntetőt dobott be, akárcsak Cohill, majd Langley betörésével már egyenlő volt, 71–71-nél jött az újabb debreceni időkérés.

KEVESEBB MINT FÉL PERCCEL A VÉGE ELŐTT VEZETETT ELŐSZÖR A SZEDEÁK

A vezetést nem sikerült átvennie a Szedeáknak, majd Drenovac dobott be egy hármast a sarokból, bő egy perc maradt az órán, amikor Simándi Árpád is magához hívta övéit, 71–74. Herndon közelije után Langley labdaszerzése, majd triplája érkezett, 28 másodperccel a vége előtt először volt szegedi vezetés a meccsen, 76–74-nél újra időt kért Mandics. Garamvölgyi két kísérlete is lejött, így óriási küzdelemben, a negyedik negyedben 15 pontos hátrányból fordítva sikerült visszavágnia a DEAC-nak a szegedieknek.

Pénteken és szombaton a kaposvári Orosz László emléktornán folytatja a felkészülést a SZedeák, ahol pénteken 18 órától a házigazda somogyi csapat lesz az ellenfél az elődöntőben, majd másnap a helyosztón az NKA Pécs–MAFC mérkőzése győztese, vagy vesztese következik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb