Mindenmás

Napi pofátlan: észrevétlenül nullázta le lakótársa bankszámláját egy kisteleki nő

Egy 63 éves kisteleki férfi tett bejelentést a rendőrségen július 31-én, mert a számlájáról valaki leemelt több mint másfél millió forintot. Elmondása szerint nagyjából fél éven keresztül nem használta a kártyáját, és amikor szeretett volna pénzt felvenni, nem volt rajta. A nyomozás során kiderült, hogy a vele egy háztartásban élő, 63 éves nő több hónapon keresztül, éjszakánként vett fel kisebb-nagyobb összegeket, és még a tranzakciókról érkező SMS-eket is törölte, amíg a sértett aludt. A gyanútlan férfi korábban egyszer megadta a PIN-kódját a lakótársának, aki a tudta nélkül felélte a megtakarítását, tudatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indított eljárást a közelmúltban lezárták, az iratokat pedig megküldték az ügyészségnek.

Mint írták, az áldozattá válás elkerülése érdekében az alábbi tanácsokat mindenképpen érdemes megfogadni:

  • Soha ne add meg bankkártyád PIN vagy CVV-kódját!
  • Élj a készpénzfelvételi limit beállításának lehetőségével!
  • Online vásárlás alkalmával használj virtuális bankkártyát, amelyre csak akkora összeget tölts fel, amennyit akkor fel szeretnél használni!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb