Sport

1,1 milliárd forintra van szüksége Mirkónak: sztár-testépítők gyűjtöttek a szegedi kisfiú gyógyulásáért

Közismert testépítők szerveztek jótékonysági edzést, egyben gyűjtést a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő 9 éves Sárközi Mirkónak szombat délután a szegedi Gym Class-ban. A kisfiú gyógyulásához, vagyis a sorvadás megállításához egy nagyon drága génkezelés szükséges, amely 1,1 milliárd forintba kerül.

Mirkónak Duchenne-féle izomdystrophiája van, azon belül is 55exon hibával rendelkezik – írtuk meg egy korábbi Szeged365 cikkben. A betegség az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan a beteg egyre erőtlenebb lesz. Először a vázizomzat épül le, a beteg képtelen lesz a mozgásra, majd a légzőszervek állnak le, amitől a páciens lélegeztetőgépre szorul, végül a szívizmai adják fel a szolgálatot, ami halálhoz vezet.

Eddig a család azt gondolta, hogy menthetetlen a kisfiuk, de pár hónapja kiderült, van egy nagyon drága génkezelés, amely megállíthatja az izomsorvadás folyamatát a szegedi kisfiúnál.

Ez azonban 1,1 milliárd forintba kerül

– számolt be róla az RTL Híradó. A szegedi edzőterem gyűjtést szervezett a kisfiúnak, hogy összegyűlhessen a csillagászati összeg, az eseményen készült riportot IDE kattintva tudod megnézni.

Ha szeretnél Te is hozzájárulni Mirkó gyógyulásához, az alábbi, a kisfiú szülei által létrehozott alapítványon keresztül tudod megtenni:

  • Mirkóval Legyőzzük a Duchennet Alapítvány
  • 10700062-74798973-51100005
  • IBAN: HU86107000627479897351100005
  • Swift/BIC: CIBHHUHB
  • Adószám 19386959-1-06
  • Bővebb információt IDE kattintva találsz.

Borítókép: Mirkóval Legyőzzük a Duchennet Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb