Mindenmás

Napi Trash: beszorult a MÁV vécéjébe, csak Siófokon sikerült kimenteni

A MÁV-tól volt hangos a 2024-as nyár, miután az extrém hőség alaposan feladta a leckét a vasúttársaság állományában lévő mozdonyoknak, gyakorlatilag nem volt olyan nap a Szeged365-ön, amikor ne kellett volna hírt adnunk egy-egy késésről, csúszásról, amely a szegedi vonalakat érintette. Az ügy politikai Instagram-téma lett, miután a naponta féltucat MÁV-szelfit legyártó Magyar Péter Lázár Jánossal keveredett komment-karatéba a SZIN-re tartva. A slusszpoén a nyár végére (pontosabban, az ősz elejére) futott be: péntek este az InterCity WC-jébe szorult be egy utas, akit – miután a cég alkalmazottai felvették a küzdelmet a magát megmakacsoló ajtóval – végül csak Siófokon sikerült kimenteni.

Az eset pénteken történt, a Balatonra tartó InterCity-n, amikor egy Siófokra utazó ember a WC-ben rekedt. Mint a MÁV a Telex kérdésére elmondta,

„Lepsény és Siófok között a vonat személyzete minden tőle telhetőt megtett az ajtó kinyitása érdekében, de nem sikerült, ezért telefonon értesítették a siófoki műszaki kollégát”.

Az olvasói beszámoló alapján az utas nagyjából 15 percet töltött a vécében este, a kalauz megpróbálta őt kimenteni, de nem sikerült neki. A MÁV elmondta, hogy a vécét azután sikerült végül kinyitni, hogy beértek Siófokra, ezután „a mosdót a jegyvizsgáló természetesen lezárta”.

A járat az esemény és a forgalmi helyzet miatt végül 7-8 perc késéssel indult tovább. „A hibát kivizsgáljuk, szükség esetén javítjuk. Elnézést kérünk az okozott kényelmetlenségért” – tette hozzá a MÁV.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb