Mindenmás

Árvízkészültségben Magyarország: veszélyben Győrben a kórház, 17 ezer katonát mozgósítottak

A Duna áradása komoly veszélyt jelent több településre Magyarországon, a Magyar Honvédség 17 ezer katonát és számos járművet, helikoptert vetett be a védekezéshez. A győri Petz Aladár kórház különösen érintett lehet a helyzetben, ahol az alagsor vízbetörése fenyeget. A honvédség mellett a rendőrség, tűzoltóság és vízügyi szakemberek is megfeszítve dolgoznak a lakosság védelmén.

A Magyar Honvédség és több más szervezet is mozgósítás alatt van Magyarország több vármegyéjében a Duna folyamatos áradása miatt. Az árvízkészültséget Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegyékben rendelték el, ahol több mint 350 katona áll készenlétben, hogy segítsen az árvízvédelmi munkálatokban. A védekezés összehangolt módon zajlik, többek között vízügyi szakemberek, rendőrök, tűzoltók és a büntetés-végrehajtás munkatársai is részt vesznek a mentési munkálatokban.

A győri Petz Aladár kórház is kiemelt figyelmet kap, ahol az alagsor vízbetörése fenyegeti a létesítményt. Amennyiben a Duna vízszintje tovább emelkedik, komoly károk érhetik az épületet. A védekezésben dolgozó szakemberek éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy megelőzzék a katasztrófát.

Pintér Sándor belügyminiszter személyesen kért tájékoztatást a védekezési munkálatokról, ahol a vízügyi szakemberek már megkezdték a felkészülést. Dunakeszin és Gödön hasonlóképpen megfeszített munka folyik, hogy a Duna áradása ne okozzon komoly károkat. A honvédség összesen 17 ezer embert, járműveket és helikoptereket biztosít a védekezéshez, így biztosítva a maximális erőforrásokat az árvíz megfékezésére.

Az árvízi helyzet kezeléséhez szükséges lépések gyors és összehangolt intézkedéseket kívánnak meg, hiszen nemcsak települések, hanem fontos infrastruktúrák is veszélybe kerülhetnek. A kormány internetes felületei is árvízvédelmi üzemmódba kapcsoltak, hogy a lakosságot naprakész információkkal lássák el. Ausztriában nagyon komoly a helyzet, a vonatközlekedés leállt, és az autópálya sem járható az érintett területen. Erről itt írtunk ma:

A Magyarországon előforduló áradások sokszor rendkívüli helyzeteket teremtenek, ahol a természet ereje mindent elsöpörhet. A vízvédelmi technikák fejlődése ellenére a Duna komoly veszélyt jelenthet, ha az árvízvédelmi munkák nem történnek meg időben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb