Közélet

Lövöldözés történt Donald Trump környezetében! Mutatjuk mi történt!

Riasztó hírek érkeztek Floridából: Donald Trump kampánycsapata jelentette, hogy az elnökjelölt biztonságban van, miután lövések dördültek a közelében egy Palm Beach-i golfpályán. Az incidens pontos körülményei még nem tisztázottak, de a Secret Service gyors fellépése megóvta Trumpot, akit biztonságos helyre kísértek. Mi történt valójában Floridában? Mutatjuk mit lehet most tudni.

Vasárnap este, magyar idő szerint, feszültté vált a helyzet Floridában, ahol Donald Trump, a republikánus elnökjelölt éppen pihenését töltötte Palm Beach-i golfpályáján. Az eseményeket követően a kampánycsapata megerősítette: lövések dördültek a közelben, ám szerencsére a Secret Service gyors reakciójának köszönhetően Trump épségben maradt. A jelentések szerint két személy tűzpárbaja zajlott a golfpályán kívül, és egyelőre nem világos, hogy a lövések célzott támadás részét képezték volna.

Ez azonban már a második lövöldözéses incidens, amely Donald Trumpot érinti az elmúlt két hónapban. Júliusban Pennsylvaniában egy kampányrendezvény során egy merényletkísérlet során az elnökjelöltet egy golyó súrolta meg. Azóta Trump biztonsági intézkedései még szigorúbbá váltak. Akkor egy lövedék érintette az elnökjelöltet, aki csodával határos módon megúszta a támadást. A két hónapon belüli második lövöldözés azonban tovább növeli a kampány feszültségeit és Trump környezetének óvatosságát.

A lövöldözés pontos körülményeiről és az elkövetők motivációjáról egyelőre keveset tudni, de a Secret Service azonnal lezárta a területet, és megkezdte a nyomozást. Trump Floridában tartózkodott, miután részt vett egy Las Vegas-i kampányrendezvényen és egy Utah állambeli jótékonysági eseményen.

Trump kedvenc hobbiját, a golfot szívesen űzi Palm Beach-i birtokán, ahol több ingatlannal is rendelkezik, és rendszeresen visszatér pihenni kampányútjai után. Mostani látogatása sem bizonyult békésnek, de a Secret Service gyors reakciójának köszönhetően az elnökjelölt ismét biztonságban van.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb