Mindenmás

Szegedi olvasóink fotói az áradás sújtotta Ausztriából: teljes vasúti leállás Hegyeshalom és Bécs között!

Olvasóink rendkívüli helyszíni fotókat küldtek az esővel elárasztott Ausztriából, ahol az ÖBB vasúti közlekedést teljesen felfüggesztette Hegyeshalom és Bécs között. A leállás vasárnap este kezdődött és hétfő éjfélig tart, pótlóbuszokat sem tudtak biztosítani. A helyzet komoly kihívások elé állítja az utazókat. Maradj biztonságban, ha te is Ausztria felé tartanál!

Az eső áztatta Ausztriából szegedi olvasóink rendkívüli fotókat küldtek, amelyek jól mutatják, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) legfrissebb tájékoztatása szerint a Hegyeshalom és Bécs közötti vasúti közlekedés vasárnap 18 órától egészen hétfő éjfélig teljesen leáll. A heves esőzések következtében nemcsak a vasúti forgalom szünetel, de pótlóbuszokat sem tudnak biztosítani az áradások miatt.

Az osztrák főváros, Bécs környékén kritikus a helyzet, az A1-es autópálya több szakasza járhatatlan, a közlekedés teljesen leállt, és a víz folyamatosan emelkedik. Olvasóink saját beszámolóik alapján arról tájékoztattak, hogy több utazó is elakadt a vihar sújtotta régiókban, és komoly nehézségekkel küzdenek.

A közlekedési fennakadások mellett az áradások súlyos károkat is okoznak a térségben, és várhatóan a következő napokban is folytatódik a szélsőséges időjárás. A helyi hatóságok folyamatosan figyelmeztetik a lakosságot és az utazókat a veszélyekre, és azt tanácsolják, hogy aki teheti, kerülje el a veszélyeztetett területeket.

Az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) Európa egyik legnagyobb vasúttársasága, évente több millió utast szállít, ám a mostani áradások miatt komoly kihívásokkal néznek szembe. Az esőzések és árvizek rendszeresen próbára teszik az ország közlekedési infrastruktúráját, azonban ilyen mértékű fennakadásokra csak ritkán van példa.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb