Mindenmás

Veszélyes kutyatámadások a TIK-nél Szegeden: ha látta, jelentkezzen!

Az elmúlt napokban a TIK környékén egy kóborló németjuhász több kutyára támadt rá, félelemben tartva a helyieket. A Szeged365 Family közössége összefogott, hogy megtalálja a felelőtlen gazdát. Ha tudsz valamit a kutyáról, kérjük, jelentkezz, hogy megelőzzük a további támadásokat!

Az elmúlt napokban ismét előkerült egy olyan téma, amely sokakat aggaszt: kutyatámadások a szegedi TIK környékén. A Szeged365.hu már többször beszámolt hasonló esetekről, legutóbb tavasszal írtunk egy kutyáról, amely szintén gazdátlanul kóborolt a városban, és riadalmat keltett. Most viszont nem csak kóborol: a németjuhász kutya több alkalommal rátámadt más kutyákra, félelmet keltve a környékbeliekben.

Többen írtak az esetekről. Brigitta így írt: „Sziasztok! Ő nem hiányzik valakinek? A TIK-nél kóborol, fiú, németjuhásznak tűnik. Nyakörve nincs, de nagyon barátságos. Az egyik szemére valószínűleg vak.” Adrienn szintén találkozott a kutyával: „Valakinek nem ismerős ez a németjuhász kutyus? Boldogasszony sgt – Szent Ferenc utcai körforgalomba rohangál, Mátyás tér felé indult. Nagyon keresi a gazdit! Egyik szemére nem lát vagy más színű. Megfogni nem tudtuk.”

A legriasztóbb beszámolót Zita osztotta meg: „A mai TIK-nél való kutyatámadás szemtanúit illetve támadottjait keresem!” Mint kiderült, a németjuhász a nap folyamán már másodszor támadt rá egy másik kutyára. A támadások során kisebb kutyák voltak a célpontok, de szerencsére emberek nem sérültek meg. 

Nem maga az állat a felelős, hanem a felelőtlen gazdája, aki szabadjára engedte a kutyát, ezzel veszélyt okozva másokra. Blanka is szemtanúja volt egy támadásnak: „Arra lettünk figyelmesek, hogy ordít valaki a TIK épület oldalánál. A németjuhász megtámadt egy fiatal párnál lévő kisebb kutyát. Mint utólag kiderült, ez volt a második eset a nap folyamán.”

A kóbor kutya az egyik szemére vak lehet, és gazdája nyomára eddig senki sem bukkant. Fontos, hogy mindenki körültekintően járjon el a környéken, és ha bármit tud a kutyáról vagy gazdájáról, jelentkezzen, hogy megelőzzük a további támadásokat.

Az ilyen esetek sajnos nem egyediek, hiszen a kóbor kutyák viselkedése sokszor kiszámíthatatlan. A németjuhász eredetileg munkakutya, amely intelligens, jól nevelhető és a rendfenntartásban is gyakran használt fajta. A problémát a kutya helytelen tartása és a gazda felelőtlensége okozza, hiszen egy ilyen képzett állat megfelelő felügyeletet és gondoskodást igényel. Mivel a kutya támadásai során több szemtanú is jelen volt, fontos, hogy minél több információ jusson el a hatóságokhoz, hogy megtalálják a gazdáját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb