Mindenmás

Szeptember 16-án informatikai hiba miatt volt leállás a határátkelőnél

Szeptember 16-án súlyos informatikai hiba bénította meg röszkei határátkelőt. Nem is olyan rég, július 19-én a leállás egy IT-frissítéshez volt köthető. Most Röszkén kisebb volt a baj.

Július 19-én reggelén több európai repülőtér, köztük a híres londoni Heathrow és Gatwick repterek is szinte megbénultak, miután egy globális informatikai hiba miatt leálltak az ellenőrző rendszerek. Az e-kapuk és más kulcsfontosságú ellenőrzési pontok órákig nem működtek, ami komoly késéseket és hosszú sorokat eredményezett.

Most nem volt ekkora a baj, de a déli határunknál a kisebb határátkelő helyeken a be és ki forgalom zavartalan, kevesebb, mint 15 perc a várakozási idő van. Sajnos Röszkénél, Magyarországról kifelé, Szerbia felé 1 órás jelenleg a várakozás, de ez valószínűleg most helyi, nem globális probléma.

A július 19-i IT-hiba világszerte hatással volt az utazókra, de Európa repülőterei különösen súlyosan érintettek voltak. A reptereknél hosszú várakozási időket tapasztaltak az utasok, a helyzet különösen kritikus volt a brit reptereken, ahol a forgalom jelentős része leállt. Az e-kapuk és az egyéb ellenőrző rendszerek hibája azzal járt, hogy a személyi ellenőrzések manuálisan zajlottak, ami jelentős késéseket és torlódásokat okozott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb