Szegedi Arcok

Összegyűlt a pénz a steril szobára a másfél éves Lilinek, akinek a tüdeje egy részét eltávolították, de a szegedi kislány megpróbáltatásai sajnos még nem értek véget

Összegyűlt a pénz a szegedi kislánynak, akinek ciszták miatt a tüdeje egy részét eltávolították. A műtét után a kis Lilit csak steril szobába engedhették haza, pár hete ehhez kért segítséget a család. A szoba teljes fertőtlenítése csaknem 700 ezer forintba került, ami közel két hét alatt összegyűlt, így Lili hetekkel hamarabb hazatérhetett. A kislány harca azonban még nem ért véget, a műtétnél ugyanis komplikációk léptek fel, derült ki az RTL riportjából.

LILI LÉGZÉSÉT SZÜLETÉSE ÓTA CISZTÁK NEHEZÍTETTÉK

Mint korábban megírtuk, el kellett távolítani egy másfél éves szegedi kislány tüdejének egy részét. Lili légzését születése óta ciszták nehezítették. Az egyik már golflabda méretűre duzzadt, emiatt sokszor fulladt, alig jutott levegőhöz. A műtét után Lili csak steril szobába térhetett haza, ami csaknem 700 ezer forintba kerül. Ennek megvalósítására indult gyűjtés pár héttel ezelőtt, s hála a jószándékú embereknek a szoba létre is jött, így Lili már otthon lábadozhat.

A KOMPLIKÁCIÓ MIATT SÉRÜLHETETT LILI JÁRÁSA ÉS BESZÉDE

A kislány harca azonban még nem ért véget, a műtétnél ugyanis komplikációk léptek fel: egy váratlan vérzés miatt Lili kisagya nem jutott véroxigénhez. “Nem tudták megmondani, hogy mely részét érintette az agyának a károsodás. A járása valószínűleg sérült, hogy a beszédét érinti-e, az csak később fog kiderülni. Eddig mondta, hogy anya, apa, de most nem igazán szólal meg” – árulta el az édesanya.

Azt, hogy Lili teljesen felépül-e a károsodásból, még nem lehet tudni. A következő hónapokban még több vizsgálat vár rá, de édesanyja szerint Lili nagyon erős és már most sokat javult az állapota.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: rtl.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb