Mindenmás

Szakembör rovatunk bemutatja: egyszerűen fogták és szinte láthatatlan, vékony zsinórral zárták el a biciklisek elől a Dóm teret

“Ezúttal egy újdonság is vár azokra, akik azt hiszik, hogy a látszólag kihalt Dóm téren át lehet tekerni, vagy rollerezni”- kezdte bejegyzését a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged.

Azt írják, hogy egyszerűen fogták és körülbelül nyakmagasságban kifeszítettek egy vékony zsinórt keresztbe az úton, ezzel jelezve, hogy tilos az átjárás. Szinte alig észrevehető a szalag, ezért óvatosan ha arra tekernél bicajoddal vagy suhannál a rollereddel. Azért valljuk be, kicsit profibb módon is megoldhatták volna, mert így tényleg életveszélyessé vált a közlekedés.

A lezárás oka, hogy építik a Bortér fabódéit a Dóm téren. A bejegyzésben azt is írják, hogy ezzel megtiltják a bringások számára az egyik legmegszokottabb útvonal használatát.

“Közben ma elindult az Európai Mobilitási Hét, ami idén szeptember 16-22-ig tart. Szegeden ez ismét együtt jár a legforgalmasabb bringás ütőéren közlekedés megtiltásával, mivel építik a következő rendezvény bódéit”- olvasható a bejegyzésben.

Fotók: Facebook/ CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb