Közélet

Vármegyénk is segíti az árvízvédelmet: Szentesről úton vannak a lánctalpas kétéltű járművek az érintett területre

Úton vannak a lánctalpas kétéltű járművek Szentesről Pilismarótra – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán hétfőn.

A miniszter azt írta: a Magyar Honvédség számos eszközzel részt vesz az árvízvédelemben. Szentesről úton vannak PTSZ-M lánctalpas kétéltű járművek, amelyek Pilismarótnál segítik a védekezési feladatokat – tette hozzá.

Az elmúlt napok esős időjárása komoly aggodalmat keltett a magyar vízügyi szakemberek körében, különösen a Duna mentén, ahol a folyó vízszintjének emelkedése nyugtalanságra ad okot. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és készül a lehetséges árvizek megelőzésére és kezelésére, írta az Index

A katasztrófavédelem központi szinten és minden árvíz által érintett vármegyében területi szinten is operatív törzset hozott létre, amelyek a nap 24 órájában koordinálják a kárfelszámolást és az árvízi felkészülést – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap este az MTI-vel. Hozzátették, hogy az árvíz elleni védekezést szakmailag a vízügy irányítja, a katasztrófavédelem az önállóan védekező önkormányzatoknak nyújt segítséget. A katasztrófavédelem minden árvízzel érintett önkormányzattal folyamatos kapcsolatot tart fenn, az érintett településeken katasztrófavédelmi összekötő tisztek segítik a védekezést.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: index.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb