KözéletSmart Szeged

Már csak egy dolog hiányzik a kivitelezés következő fázisának indulásához a BYD területén – a BYD Hungary PR-menedzserét kérdeztük

A most folyó alapozási munkálatokat követően a magasépítési munkálatok kezdődnek a BYD területén, ehhez pedig már csak a szükséges engedélyek hiányoznak – közölte érdeklődésünkre szerkesztőségünkkel Erhardt Péter, a BYD Hungary PR-menedzsere.

“Rövidesen felgyorsulnak az események és megkezdődik a csarnokok építése” – írtuk meg szerda délelőtt, miután Botka László polgármester, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal vezetősége, valamint Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő egyeztetett a BYD elektromos autógyár építésével kapcsolatban. Mindeközben a szegedi gigaberuházás jelenlegi állapotáról érdeklődtünk Erhardt Péternél, a BYD Hungary PR-menedzserénél, aki elmondta, a most folyó az alapozási munkálatokat követően a magasépítési munkálatok kezdődnek a területen. Ez pedig amint a szükséges engedélyek befutnak, máris megindulhat.

A KÖVETKEZŐ FÁZIS MEGKEZDÉSÉHEZ MÁR CSAK AZ ENGEDÉLYEKRE VÁRNAK”

“A beruházó jelenleg a kormányhivatal által kiadott földmunka-engedélyek birtokában végzi az alapozási munkálatokat a területen. A projekt következő szakasza a magasépítési munkálatok megkezdése lesz, amely azonban csak az építési engedély hivatalos kiadását követően indulhat el. Amint a BYD megkapja ezt az engedélyt, haladéktalanul elindulnak a kivitelezés ezen fázisának munkálatai is” – írta szerkesztőségünknek Erhardt Péter.

NAGY A MOZGOLÓDÁS A GYÁR TERÜLETÉN

Mint megírtuk, a régi 5-ösön és a sándorfalvi úton fogja mérsékelni az építési forgalmat az az ideiglenes, az építkezés idejére kialakított útcsatlakozás, ami a BYD területet a jelenleg lezárt autópálya pihenőn keresztül teszi megközelíthetővé. Az útcsatlakozás kiépítése szeptember végéig megtörténik, így mire a jelentősebb munkálatok zajlanak az ipari park területén, több út között fog megoszlani az építési forgalom.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb