Mindenmás

Napi pakk: szüreti felvonulással indul a Bortér, s még a nap is kisüt felettünk Szegeden

Szeged nem maradhat sokáig fesztivál nélkül, s máris kezdődik a következő dzsembori: délután ugyanis szüreti fesztivállal startol városunk nagy, őszi bormustrája, a Bortér. Az időjárás nem lesz akadálya a szabadtéri borozásnak, várhatóan ma többet fog sütni a nap, és nem kell esőtől tartanunk. Meghoztuk a Napi pakkot minden hasznos infóval szerdára!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Diána, József, Richárd és Ambrus nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 54 éve halt meg Jimi Hendrix amerikai gitáros, énekes, szerző.
  • 173 éve jelent meg a New York Times első száma.
  • 119 éve Stockholmban megszületett Greta Garbo svéd színésznő (Ninocska).
  • 108 éve született Simándy József, Kossuth-díjas tenor operaénekes (Bánk Bán).
  • 53 éve ezen a napon a Pink Floyd klasszikus zenei fesztiválon lépett fel. Ők voltak az első rock zenekar ilyen rendezvényen.

MA MÁR TÖBBÓRÁS NAPSÜTÉS VÁR RÁNK SZEGEDEN

Szerdán mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, így Szegeden is, az időnként megnövekvő felhőkből csak elszórtan alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, futó zápor. Sokfelé élénk, néhol erős lesz a keleti, északkeleti szél. Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződik. Kora reggel 6 és 14, délután 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

EGY IGAZI KLASSZIKUS, DE ÚJRAGONDOLVA

A Napfény Műterem Dubarry szelete karfiollal, besamel mártással és reszelt sajttal összesütve garantáltan elvarázsol! A laktató csirkemell és a lágy jázmin rizs egyensúlya tökéletes választás egy tartalmas ebédhez. A Napfény Műterem már készen áll, hogy náluk töltsd az ebédidőt – akár a teraszon, akár bent, a hangulat mindig tökéletes! Hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00 órától, vagy látogass el hozzájuk, és egy ajándék limonádéval is megajándékoznak! Jó étvágyat kívánunk!

MA SZÜRETI FELVONULÁSSAL STARTOL A BORTÉR

Ma elstartol Szeged nagy, őszi bormustrája, a Bortér. A szeptember 22-ig tartó Dóm téri esemény idén is szüreti felvonulással indul, de lesz sok-sok fellépő, filmvetítés is, no meg természetesen számos borász gyöngyöző nedűit kóstolhatják végig a borbarát szegediek. Íme a mai program:

  • 18.30 Szüreti felvonulás a Széchenyi térről a Kárász utca-Dugonics tér-Dóm tér útvonalon

ÁRKÁD SZEGED SZÍNPAD

  • 19.00 Megnyitó
  • 19.30 Kocsis Tibor
  • 22.30 Útközband Zenekar

CE GLASS SZÍNPAD

  • 19.20 „ A bor szolgálata Szent Ügyünk”
  • A Szent Vince Borrend bemutatkozása, kedvenc dala, borkóstolás
  • 21.00 Jazzarosa

KÖZÚTI ELLENŐRZÉSRE SZÁMÍTHATUNK SZEGEDEN

Idén 28. alkalommal rendezi meg a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. a közúti közlekedési környezetvédelmi akciót, amelynek legfőbb célja, hogy átfogó képet adjon a Magyarországon forgalomban lévő gépkocsiállomány károsanyag-kibocsátásának évenkénti változásáról, valamint a gépjárművek állapotáról, ideértve az átlagéletkort és az erózió mértékét. A környezetvédelmi akció keretében szeptember 16. és 20. között, öt napon keresztül az ország négy városában, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden, naponta változó helyszíneken, a területileg illetékes Közlekedési Felügyelőségek mintegy 1000 közúti környezetvédelmi ellenőrzést és mérést végeznek – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden.

INDUL AZ SZTE SZABADEGYETEM ŐSZI SZEMESZTERE

Tíz alkalommal, a legváltozatosabb témákkal várják a tudományok iránt érdeklődőket az SZTE Szabadegyetem előadásai a 2024/2025-ös tanév őszi szemeszterében szeptember 18. és december 11. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A szemesztert Dr. Nagy Gyula előadásával nyitják meg: a Ki tehet egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőért? Települések zöld átmenete és a lakossági részvétel kapcsolata című előadást 2024. szeptember 18-án 18 órától hallgathatják meg az érdeklődők az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb