Mindenmás

Napi szürreál: több ezer védett és fokozottan védett madár tetemét találták meg egy Csongrád-Csanád vármegyei férfinál, kipreparálta, és eladta őket

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akinél a nyomozó hatóság több ezer védett és fokozottan védett madár tetemét találta meg egy megyebeli kistelepülésen – tudtuk meg csütörtökön az ügyészségtől.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. óta, engedély nélkül, rendszeresen gyűjtötte, illetve vette át védett és fokozottan védett állatok elhullott példányait, azért, hogy azokat kipreparálja. Ezek közül 23 millió forintot is meghaladó természetvédelmi értékű állat preparátumát a hirdetéseire jelentkező vevőknek értékesítette.

TÖBB EZER MADÁRTETEMET TALÁLTAK NÁLA

Az elkövetőnél tartott házkutatás során a rendőrség fellelt és lefoglalt kész és félkész preparátumokat, valamint több ezer madártetemet, melyek együttes természetvédelmi értéke 21 millió forint tesz ki. A természetkárosítás bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban a járási ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye valamint a bűnismétlés veszélye és ténye folytán indítványozta.

MÉG AKKOR IS HIRDETETT, MAIKOR MÁR FELELŐSSÉGRE VONTÁK

Mint kiderült, utóbbi körülményt az indokolta, hogy a férfi azt követően is hirdetett nemzetközi oldalakon preparátumokat, hogy az eljárásban a nyomozó hatóság már gyanúsítottként felelősségre vonta. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb