Sport

Válogatott játékost igazolt a Vidux-Szegedi RSE női NB I-es csapata, aki az élsport mellett tartalékos katonaként is szolgál

Válogatott röplabdázót igazolt a Vidux-Szegedi RSE női NB I-es csapata, a két Európa-bajnokságon is szereplő Vezsenyi Adrienn csatlakozott a kerethez. A Vasassal két-két Magyar Kupa-győzelmet és Extraliga bajnoki címet elérő játékos nevelőklubjától, a Kecskeméttől érkezett.

Mint a szegedi csapattól megtudtuk, Milodanovics Andrea vezetőedző hívására Vezsenyi Adrienn rögtön igent mondott, hiszen a szakember munkájára már korábban is felfigyelt.

LENYŰGÖZTE ANDI SZEMÉLYISÉGE

“Az Extraligában láttam, hogy milyen komoly fejlődésen mentek keresztül a balatonfüredi játékosai, de már önmagában Andi személyisége is lenyűgözött. A döntő tényező a szegedi keret erősödése volt, hiszen csatlakoztam a Sportszázadhoz, így eredményköteles vagyok. Ezért szerettem volna egy erősebb klubhoz igazolni, a Vidux-Szegedi RSE pedig minden szempontból tökéletes volt” – jegyezte meg Vezsenyi Adrienn. A 26 éves feladó átló idén tavasszal lett tartalékos katona, ami kettős életpályamodellt jelent.

AZ ÉLSPORT MELLETT TOBORZÓ ESEMÉNYEKRE JÁR

“Az élsport mellett toborzó eseményekre járok, a fiataloknak mutatom meg, hogy milyen a katonai élet, de másban is segítek, ha szükség van a szolgálatomra. Szeretem ezt a hivatást, mert nagyon hasonlít az élsporthoz: itt is kihívások vannak, fegyelmezettségre van szükség és csapatban kell dolgozni” – mondta. Rutinja komoly erősítést jelent a fiatal csapatnak, amely tavasszal újoncként jutott a felsőházi rájátszásba. Még az MTK-ban játszott, amikor egyesület korábbi sportigazgatója, Jan De Brandt szövetségi kapitányként meghívta őt a nemzeti csapatba. Vezsenyi Adrienn végül elmondta: nem titkolt célja, hogy pályafutása végén újra szerepeljen az Extraligában, és reméli, hogy ez a Vidux-Szegedi RSE-vel sikerül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb