Sport

Dupla szegedi diadal: tombolt a Vendetta Fight Nights közönsége a szegedi ketrecharcos győzelmekor

Két szegedi győzelemmel tért haza a Sárközi MMA Team a szombat esti Vendetta Fight Nights című ketrecharc-gáláról, Szombathelyről. A szegedi Sárközi Róbert növendékei közül az egyik kiütéssel, a másik kopogtatással fejezte be a küzdelmet, de mint a közismert szegedi trénertől megtudtuk, nincs megállás, ma este Czutor Zoltánt kíséri az RTL Klub Sztárbox ringjébe.

A Savaria Arénában megtartott, sorban 40. gálán a nehézsúlyú Borovszky Norbert KO-val győzte le Bus Attilát, rögtön az első felvonásban. Nagyjából a menet felénél járhatott a meccs, amikor a szegedi a földre vitte ellenfelét és feladásra is kényszerítette.

A gála második blokkjában a vendég kínai harcosok léptek a kötelek közé, sőt, még a szpíker is kínai volt. A hat összecsapás többségében a vendégek győzedelmeskedtek, azonban a Sárközi MMA Team színeiben versenyző 77 kg-os Szolnoki Roland óriási győzelmet aratva, a második menetben kopogtatta le Yasyli nevű ellenfelét. Az aréna felrobbant, a publikum állva tapsolta a szegedit.

A gála végén világbajnoki címmérkőzéseket tartottak:

  • elsőként Vas Gábor középsúlyban, a 70 kg-ban lépett a ketrecbe a marokkói Hamzat Drafat ellen, ahol a marokkói túl kemény diónak bizonyult,
  • végül pedig Boldog Martin tette volna fel az i-re a pontot, de a 70 kg-ban meghirdetett csata során sajnos nem sok babér termett az osztrák Daniel Schordje ellen, az 5×5 percre meghirdetett világbajnoki címmérkőzés a 2. menetben döntő fölénnyel ért véget.

Mint a dupla győzelemmel hazatérő Sárközi MMA Team fejétől megtudtuk, ma este egy újabb szegedit, a Nyers és Belmondo zenekarok fejét – a részben Szegeden, Robival készülő – Czutor Zoltánt fogja ringbe kísérni a Sztárbox gálán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb