Sport

Nem akárkivel bővült a csapat: negyvenhétszeres válogatott jégkorongozót igazolt a Goodwill Pharma Szeged

A 47-szeres válogatott játékos, a csaknem hétszáz magyar élvonalbeli meccset játszó, 38 esztendős Azari Zsolt a Goodwill Pharma Szegedben folytatja pályafutását – hangzott el a szakosztály idénynyitó sajtótájékoztatóján, amelyet a névadó szponzor Goodwill Pharma székhelyén tartottak.

Október 5-én, jövő szombaton 19 órakor játssza a 2024–2025-ös szezon első meccsét a Goodwill Pharma Szeged jégkorongcsapata az Andersen Ligában, ez ráadásul rangadó lesz, hiszen a címvédő UNI Győr ETO HC érkezik a szegedi műjégpályára. A szakosztály idénynyitó sajtótájékoztatóján a bajnokságról és a keretről is megtudhattunk új információkat.

“SOHA NEM VOLT MÉG ILYEN ERŐS JÉGKORONGCSAPATUNK, MINT A MOSTANI”

“Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Jójárt Ferencnek, a Goodwill Pharma alapítótulajdonosának: a cég nyolc éve tartó bizalmának köszönhető, hogy tudunk tervezni, egyre komolyabb célokat kitűzni magunk elé. Sok változás történt nálunk, a legjobb talán az, hogy soha nem volt még Szegeden ilyen jó összetételű és minőségű edzői stáb, de azt is ki merem jelenteni, hogy soha nem volt még ilyen erős jégkorongcsapatunk sem, mint a mostani” – fogalmazott Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szeged szakosztály-igazgatója.

IZGALMAS IDÉNY ELÉ NÉZÜNK

Hozzátette, a bajnokság is az eddigi legerősebb másodosztályú küzdelemnek ígérkezik, így fel van adva a lecke. “Ezzel a közönség jár a legjobban, hiszen remek meccseket láthatnak majd. Végre sikerült kialakítani azt a szegedi magot, amellyel helyben tudunk edzeni, ráadásul heti négy alkalommal, ami hatalmas előrelépés. Izgalmas idényt várok, amely végén a tavaly a kezünkből kicsúszott érmet szeretnénk végre megkaparintani, sőt az Andersen Liga gyönyörű kupáját is szeretnénk a fejünk fölé emelni, ha nem most, akkor a következő szezonban – mondta el Pápai Miklós, majd hozzátette, a Szegedi Tudományegyetemmel és Szeged városával is egyre jobb és szorosabb az együttműködés.

“A GYŐZTESEK SOHA NEM ADJÁK FEL”

A névadó szponzor képviseletében Jójárt Ferenc méltatta a két fél 2016 óta tartó együttműködését. “A győzteseket és a veszteseket egyetlen dolog különbözteti meg: a győztesek soha nem adják fel. Mikiben olyan embert ismertem meg, aki győztes típus, ezért hiszek benne, hogy az említett kupát egyszer a magasba emelhetjük! Ami pedig a támogatást, annak hátterét illeti, cégünk jelmondatát említeném: good health, good life, good will. A jó egészség, a jó élet és a jó akarat együtt csodákra képes, ami a tömegsportban, az utánpótlásban szereplő gyermekek számára elengedhetetlen, hisz aki sportol, az egészségesebb életet tud élni. Egyre több igazolt játékosa van a szakosztálynak, egyre több jégidő áll rendelkezésre, egyre jobb az infrastruktúra, így büszkén mondhatjuk, hogy a város egyik meghatározó sportegyesületévé váltunk” – fogalmazott Jójárt Ferenc.

Jójárt Ferenc egy társadalmi célú kezdeményezésről is hírt adott. A MOST kampányban a jégkorongcsapat is részt vállal, a lényege pedig a stroke, azaz az agyvérzés korai észleléséhez és prevenciójához kapcsolódik, erről edukálja a lakosságot.

“ESÉLYESEK LEHETÜNK A VÉGELSZÁMOLÁSNÁL”

A szegedi csapat új vezetőedzője Dósa Dávid lett a nyáron, akinek ez az első megbízása a felnőtt mezőnyben. “Támogató a csapat, segítik a munkámat, ez könnyebbséget jelent. Szerencsére már most bő kerettel dolgozhatok, de a szegedi srácok mellé érkeznek még légiósok, így tovább tudunk erősödni. Izgalommal várom a szezon első meccsét: a felkészülést elvégeztük, Hegyi Ádám szakmai vezetőnkkel és Lengyel Levente edzőtársammal pedig olyan programot állítottunk össze, amivel esélyesek lehetünk a végelszámolásnál. Győzni szeretnénk, ezt látom a játékosokon is – mondta a vezetőedző.

Az esemény legnagyobb bejelentése Azari Zsolt leigazolása volt: a korábbi 47-szeres válogatott játékos a dunaújvárosi hoki legendájaként vonult vissza a profi sporttól tizenhét szezon és közel hétszáz élvonalbeli meccs után, 2021-ben. Azóta a másodosztályban játszik, az előző idényben 16 találkozón 14 gólt és 17 gólpasszt ért el az Andersen Ligában.

“MINDENT MEGTESZEK, HOGY SIKERES LEGYEN A SZEGEDI EGYÜTTES”

“Ez már nem az az amatőr másodosztály, mint régen, az Andersen Liga komoly bajnokság, jó csapatokkal és játékosokkal. Az utóbbi években a DAB-Acélbikák Sportkarrier Program részeként indítottunk újvárosi csapatot, ám ez az új szabályok miatt ezúttal nem tud részt venni a sorozatban, így másik egyesületet kellett keresnem. A szegedi szakmai igazgatóval, Hegyi Ádámmal jó barátok vagyunk, együtt nyertünk magyar bajnokságot, ezért felhívtam, hogy Szegeden mire lehet számítani. Amit elmondott, az gyorsan meggyőzött, tetszik a projekt, mert fontos számomra, hogy olyan csapatnál játsszak, ahol minimum éremért lehet küzdeni. Persze nekem a hoki már csak hobbi, van, ami megelőzi a fontossági sorrendben, ettől függetlenül mindent megteszek, hogy sikeres legyen a szegedi együttes, és hogy megtöltsük a lelátókat – mondta Azari Zsolt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: Goodwill Pharma Szeged 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb