Mindenmás

Egy ügyvédet és könyvelőket is elkaptak: kétmilliárdos adócsalást elkövető bűnszervezetet kapcsoltak le a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség irányításával

Egy ügyvédből és könyvelőkből is álló, a költségvetésnek kétmilliárdos kárt okozó bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás, az ügyészség nyolc ember letartóztatását indítványozta – tájékoztatott csütörtökön a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a 2019 óta működő bűnszervezet tagjai egy fiktív cégekből álló hálót hoztak létre. A vállalkozások valótlan számlák bocsátottak ki az azokat megvásárló számlabefogadóknak. A szervezet tagja volt ügyvéd, könyvelő, de volt, aki ukrán strómanokat szervezett be, az egyik gyanúsított pedig a számlabefogadókat kutatta föl.

KEDDEN RAZZIÁZTAK, 24 GYANÚSÍTOTTAT HALLGATTAK KI

Mint megtudtuk, a bűnszervezet működése alatt a számlákat befogadó cégek csaknem kétmilliárd forint áfa befizetését kerülték el. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség irányításával végzett nyomozásban az adóhivatal helyi nyomozói kedden – összehangolt akcióban történt előállításukat követően – 24 gyanúsítottat hallgattak ki, több helyszínen végeztek kutatást, és mintegy 3 milliárd forint értékben biztosítottak vagyontárgyakat. A minősített költségvetési csalás bűntette miatt indult nyomozásban a főügyészség nyolc gyanúsított letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt – tudatta a főügyészhelyettes.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb