Sport

Gyászol a szegedi vízilabdasport: elhunyt a Szegedi Vízilabda Egylet korábbi elnöke

“Megrendülve értesültünk róla, hogy a szegedi vízilabdasport meghatározó személyisége, Dobóczky Karcsi bácsi elhunyt” – tudatta a szomorú hírt közösségi oldalán a Zue.hu Szegedi VE.

Dr. Dobóczky Károly, a Szegedi Vízilabda Egylet korábbi elnöke 77 éves korában elhunyt. “Óriási veszteség hiánya, hiszen közel fél évszázadon át támogatta, segítette és irányította a Tisza-parti pólóéletet. Az 1970-es években került közel a sportághoz, majd szakosztályvezetőként, később alelnökként vett részt az egyesületi munkában. 2002-ben a Szegedi Vízilabda Egylet elnökévé választották. Egy év múlva maga döntött úgy, hogy átadja helyét Körtvélyessy Péternek, s attól fogva egészen haláláig elnökségi tagként, illetve a Szegedi Vízipóló Suli felügyelő bizottságának elnökeként dolgozott a szegedi vízilabdáért” – idézte fel a szegedi klub.

“A legnehezebb időszakban vállalta magára a sportvezetés terhét. Odaadó és áldozatos munkásságának hála a legeredményesebb évek fűződnek a nevéhez. Emlékét örökre megőrizzük. Nyugodj békében, Karcsi bácsi!” – búcsúzott az egyesület posztjában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb