Közélet

Életveszélyesnek minősítették az egyik társasházat Szegeden, ki kellett költöztetni a lakókat

Életveszélyesnek ítélték meg a Hétvezér utca 54. szám alatti társasházat – derült ki a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság szeptemberi ülésének előterjesztéséből. Az épületről statikai tájékoztató szakvélemény készült, ebben az ingatlant életveszélyesnek minősítették, amiben a biztonságos lakhatás már nem biztosítható.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal határozatot is adott ki, melyben arra kötelezte az épület tulajdonosait, hogy tegyenek eleget a szakvéleményben leírtaknak, vagyis erősítsék meg a tartószerkezetet vagy az ingatlant le kell bontani.

KIKÖLTÖZTEK AZ ÉPÜLETBŐL

Az előterjesztésben azt is kiemelték, hogy a társasházban 21 lakás található, melyből 19 darab a szegedi önkormányzathoz tartozik, kettő pedig magántulajdon, tehát 90,7 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik a város. A 21 önkormányzati lakásból kilencben laktak, de őket már elköltöztették, míg az egyik magántulajdonos már korábban jelezte, hogy a lakása tulajdonjogát felajánlja egy önkormányzati tulajdonban lévő másik lakás bérleti jogáért cserébe. Az előterjesztés szerint ez a megegyezés meg is született.

A másik tulajdonos arról nyilatkozott, hogy inkább értékesítené a lakást az önkormányzatnak. A lakás értékét végül felbecsülték, a szakértő szerint 9,7 millió forintot ért, viszont a tulajdonos 17 milliót kért érte, ugyanis ebből az összegből akart másik lakást venni magának. Az önkormányzat végül belement az üzletbe, így 100 százalékos tulajdonjoga lett az ingatlan felett. Az előterjesztésből azonban az nem derült ki, hogy mi lesz az épület sorsa: vajon felújítják, vagy lebontják az ingatlant?

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb