Mindenmás

Hollandiában lopott elektromos bicajokat akart kicsempészni az országból egy férfi Csanádpalotán, nem lett jó vége

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt egy külföldi férfival szemben, aki tavaly tavasszal 30 lopott elektromos kerékpárt akart kivinni a magyar-román határon.

Mint megtudtuk, a vádlott 2023. március 2-án jelentkezett kilépésre egy kisteherautó sofőrjeként a csanádpalotai határátkelőhelyen. A határon végzett ellenőrzéskor azonban megállapították, hogy a járműben és az ahhoz csatolt tréleren a férfi 30 dobozban olyan elektromos bicikliket szállít, melyeket ismeretlen személyek fél évvel korábban Hollandiából loptak el.

LEFOGLALTÁK A BICAJOKAT

Az is kiderült, hogy a férfi felszólításra semmilyen származási igazolást, illetve fuvarozási dokumentumot nem tudott felmutatni, mely az 54 millió forint értékű szállítmány eredetét igazolta volna. Az ügyészség pénteken azt írta, hogy az e-bike-okat az eljárás során a nyomozó hatóság lefoglalta és a külföldi sértett részére visszaszolgáltatta. A járási ügyészség a vádlottat különösen nagy értékre, gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétségével vádolja. A terhelt bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb