Közélet

Pénteken egyszerre robbant be az országba a nyár és az ősz: Szegeden 31, Sopronban 14 fokot mértek

Óriási a kontraszt Magyarország időjárásában a déli és északnyugati területek között. Míg pénteken Szegeden és környékén közel 30 fokos, nyárias jó idő uralkodik, addig az ország másik felén, Sopronnál 14 fokos lehűlést hozott a hidegfront.

SZEGEDEN 31 FOK KÖRÜLI, SOPRONNÁL 14 FOKOS HŐMÉRSÉKLET

Jókora hőmérséklet-különbség állt elő péntek délután hazánk déli és északnyugati területei között. A lassan araszoló hidegfront miatt Sopronnál 13-14 fokot mutatnak a hőmérők, Kendig-csúcson pedig 11 fok van. A front előoldalán eközben dől be a meleg dél felől: Szegeden 31 fokos kánikula tombol, de Baján és Békéscsabán is 30 fokos a levegő. De, mint az Időkép közölte, a legmelegebbet eddig Bordányban mérték, ahol a 32 fokot is elérte a hőmérséklet.

Ez azt jelenti, hogy az ország leghidegebb és legmelegebb pontja között 21 fokos különbség alakult ki.

Az alábbi hőtérképen a péntek délután 15 óra 30 perckor mért állapotokat lehet látni:

Fotó: idokep.hu

A NAPI MELEGREKORD NINCS VESZÉLYBEN

A 30 fok feletti hőmérséklet egyben azt is jelenti, hogy nemcsak nyári nap a mai, hanem egyenesen hőségnapról beszélhetünk. A napi melegrekord azonban nincs veszélyben, hisz ahhoz az 1918-ban mért 33,2 fokot kellene túlszárnyalnunk. A szeptember végi kánikula viszont nem lesz tartós, szombaton kiadós csapadékkal érkezik meg a hidegfront. Így néz ki a várható szombati, szegedi időjárás:

Fotó: idokep.hu

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb