Mindenmás

Könyvimádók és könyvmolyok, ezek a ti napjaitok lesznek: hétfőn indulnak a Könyvtári Napok Szegeden

Hétfőn startolnak a Könyvtári Napok Szegeden. A színesebbnél színesebb programok mintegy három hétig tartanak majd a Somogyi Könyvtárban. Egyébként a 18 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata.

A rendezvénysorozat kínálatában az is találhat magának izgalmas eseményt, aki még csak most ismerkedik a könyvtárak világával. A programsorozatban írókkal, szerzőkkel, más alkotókkal találkozhatunk és beszélgethetünk majd, a klasszikus művektől a kortárs alkotások világáig kalauzolnak majd a szervezők – és persze az előadók- írja a Rádió88.

A színvonalas programok nem csak a Somogyi-könyvtár főépületében kapnak majd helyet, hanem több fiókkönyvtárban is részt vehetünk majd rajtuk. Az előadások között kiemelt helyet foglalnak el a gyermekeknek szánt programok is. A programokról itt olvashatsz.

EGY 18 ÉVES HAGYOMÁNY FENNTARTÁSÁBAN SEGÍT SZEGED IS

A 18 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat a tagkönyvtárak javaslata alapján összeállított tematika alapján szervezi, melyhez október első hetében minden magyarországi köz- és szakkönyvtár csatlakozik. A rendezvények célja a könyvtárak széleskörű szakmai összefogásával az intézmények társadalmi felelősségvállalásának erősítése, olyan különleges könyvtári programok megszervezése, mellyel felhívjuk a figyelmet a kulturális alapértékekhez és az információhoz való hozzáférés széleskörű lehetőségeire. A 2024. évi Országos Könyvtári Napok célja az elmúlt évek fontosabb települési könyvtári fejlesztéseinek, illetve olyan jó gyakorlatoknak a bemutatása, amelyek kifejezik a könyvtárak szerteágazó tevékenységét, sokszínűségét, a gyűjtemények kapcsolódását a minket körülölelő természeti és társadalmi környezethez, – legyen szó a természettudományi ismeretekről, a kulturális örökség megőrzéséről, az emberi kapcsolatokról, a generációk együttműködéséről. Az idei kampány lehetőséget ad a játékosságra, a könyvtárak új játéktári szolgáltatásainak bemutatására, népszerűsítésére is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb