Közélet

Nyilvánosan kért bocsánatot Orbán Balázs a korábban tett kijelentéséért: “Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek.”

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója nagy port kavaró kijelentéseket tett egy szerdán megjelent interjúban, amelyben Ukrajna aktuálisan vívott és Magyarország 1956-ban folytatott harca került szóba, valamint az Oroszországgal szembeni védekezés értelme és lehetősége. Orbán Balász most Facebook bejegyzésben kért bocsánatot kijelentéséért.

FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN KÉRT BOCSÁNATOT

“Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek. Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél. Mérceként pedig nem azoknak kell megfelelnem, akik a kommunista utódpártban ülnek ma is, nem azoknak, akik lovasrohamot vezényeltek ellenünk 2006. október 23-án, nem azoknak, akiket külföldről fizetnek, és nem azoknak, akik csak a nőkkel szemben keménykednek. Hanem elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám; vagy szabadságukat adták a hazáért akkor, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta őket, mint az egyik nagymamám. Az ő emlékük és minden ‘56-os emléke legyen áldott! “- olvasható Facebook bejegyzésében.

TÖBB POLITIKUS, KÖZTÜK ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK IS REAGÁLT A KORÁBBI KIJELENTÉSÉRE

Kijelentése nagy port kavart, csütörtökön több hazai politikus – köztük Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, valamint Magyar Péter, a Tisza párt elnöke – is reagált szavaira, értelmezve megjegyzéseit, amire Orbán Balázs Facebook-bejegyzésben vágott vissza.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb