Mindenmás

Napi pakk: ma van a kávé világnapja, a város ma is programokban bővelkedik, esős és hűvös vasárnapra számíthatunk

Egy újabb csodaszép vasárnapra ébredtünk Szegeden. Hihetetlen, de néhány nap és már az októberi hónapba lépünk. Ma sem alszik a város, van bőven válogatni való programokból. Sajnos a szabadtéri programoknak lőttek, ugyanis esős és hűvös vasárnap vár ránk, erős szél borzolja ma hajunkat. Főzd le a forró kávéd és less bele napi pakkunkba!

NÉVNAPOSOK ÉS A KÁVÉ VILÁGNAPJA

Boldog névnapot kívánunk minden Mihály, Gábor, Gabriella Szeged365 olvasóinknak! Érdekességek:

  • 1024 éve ma van Szent Mihály napja.
  • 374 éve ma Angliában Henry Robinson megnyitotta a világ első társkereső irodáját.
  • 89 éve született Jerry Lee Lewis zongorista, a rock and roll egyik királya.
  • 15 éve ezen a napon van a kávé világnapja.

ESŐS, HŰVÖS, ZÁPOROKKAL TARKÍTOTT VASÁRNAP

Ma biztosan szükség lesz egy vastagabb kabátra és az esernyődre. Vasárnap eléri Szegedet a hidegfront, esővel és záporral tarkítja a napot. Hajnalban már elered az eső, a nap további részében erősen felhős időre és csapadékra számíthatunk. A szél feltámad, erős északi szél borzolja majd frizuránkat. Napközben maximum 17 fok várható Szegeden.

A LEGSZEGEDIBB MŰVÉSZ, BALÁZS-PIRI SOMA NYITJA MEG HÉTFŐN A SZENT GELLÉRT FESZTIVÁLT

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivál rendeznek hétfőtől Szegeden – tájékoztattak a szervezők. Mint megtudtuk, a koncertsorozat célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja a szegedi, vajdasági, bácskai, bánáti és a honi közönséget, amely kifejezi és erősíti a hit és a művészet határokon átívelő kapcsolatát.

AZ SZKT CSATASORBA ÁLLÍTJA A NOSZTALGIAVILLAMOSOKAT

Mint megtudtuk, 2024. szeptember 29-én, azaz vasárnap a 2-es vonalon közlekedik majd a 813-as pályaszámú FVV villamos, és a 313-314 pályaszámú légfékes szerelvény. A közlekedési társaság az indulások időpontját is közzétette, mutatjuk!

SZEMEKET AZ ÉGRE: 80 EZER ÉVE NEM LÁTOTT ÜSTÖKÖS TÉR VISSZA

Az objektum először az északi féltekéről lehet látható néhány fokkal a keleti-délkeleti horizont felett. Szeptember 27-én bukkanhat fel, az Egyenlítőhöz közelebb pedig október 2-ig látható maradhat. Az üstököst 30 perccel napkelte előtt lesz érdemes keresni, a legalkalmasabb napok a megfigyelésre a szeptember 29. és a szeptember 30. lehetnek, ilyenkor a fogyó félhold miatt ideálisabbak a viszonyok.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb