Sport

Óriási tempót diktáltunk: magabiztos győzelem Budakalászon!

Hatalmas győzelem Budakalászon! Az OTP Bank PICK Szeged kézilabdacsapata a mérkőzés második felére kapcsolt rá igazán, és egy remek második félidőnek köszönhetően 37-27-re diadalmaskodott. A győzelem során az akadémistáink is bizonyítottak, és minden pályára lépő mezőnyjátékosunk betalált!

Szeptember 29-én az OTP Bank PICK Szeged csapata a CYEB Budakalász otthonában lépett pályára a K&H férfi kézilabda liga 4. fordulójában. A szegedi együttes egy emlékezetes mérkőzést produkált, ahol az első félidő szoros eredménye után a második játékrészben sikerült dominálni. Legutóbb a szegedi csapatunk a Bajnokok Ligájában aratott emlékezetes győzelmet, most pedig újabb fontos pontokat szerzett a hazai bajnokságban, amely erősíti a klub reményeit a szezon további részére.

A mérkőzés eleje még szoros küzdelmet hozott, de Borut Mackovsek és Imanol Garciandia góljai segítettek megnyugtató előnyt kiépíteni. A szegedi drukkerek remek hangulatot teremtettek, és végül a csapat 21-17-es vezetéssel zárta az első félidőt. A második játékrészben pedig felpörgetve a tempót, tíz góllal elhúztak, miközben Tobias Thulin remekelt a kapuban, közel kilenc percig nem kapott gólt. Végül minden mezőnyjátékos betalált, ami igazi csapatgyőzelem volt.

A mérkőzés külön érdekessége volt, hogy a szegedi csapat fiataljai is pályára léptek, köztük Szepesi Zsombor és Balogh Dániel, akik kiválóan teljesítettek. A védekezés erőssége is kiemelkedő volt, hiszen a második félidőben szinte minden Budakalász kísérletet sikeresen blokkolt a szegedi védelem. A mérkőzés vége felé, amikor már biztos volt a győzelem, a csapat és a szurkolók is felszabadultan ünnepeltek, hiszen ez a győzelem remek előjele a közelgő Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.

A kézilabda történetében a támadójáték mindig kulcsfontosságú volt, ám nem szabad alábecsülni a védelem szerepét sem. A modern kézilabdában a védekezés gyors átalakulása a támadásba a siker alapja, amit a szegedi csapat ezen a mérkőzésen mesterien alkalmazott. Az OTP Bank PICK Szeged ezzel a győzelemmel bebizonyította, hogy képes dinamikusan váltani és uralni a pályát, legyen szó hazai vagy nemzetközi megmérettetésről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb