Sport

Szeged-Csanád GA újra ikszelt: ötödik döntetlen a Gyirmót ellen

Nem sikerült áttörni a Gyirmót masszív védelmét: bár a Szeged-Csanád GA nyomás alatt tartotta ellenfelét, a mérkőzés végén csak egy újabb döntetlennel zárták az összecsapást. A csapat hét mérkőzés óta veretlen, de a győzelmek továbbra is váratnak magukra.

A Szeged-Csanád GA a 9. fordulóban a Gyirmót FC Győrt látta vendégül a Szent Gellért Fórumban, ahol ismét egy izgalmas, de gólokban szűkölködő találkozót láthattunk. A hazai csapat az előző hat mérkőzésen veretlen maradt, és most is mindent megtett azért, hogy folytassa ezt a sorozatot, ám az ötödik döntetlen lett a mérkőzés vége. Legutóbb szeptember elején a Soroksár elleni döntetlenjükről számoltunk be, így a szegedi alakulat számára az ikszek mostanra megszokottá váltak.

A meccs elején a Szeged lendületes támadásokkal próbálta meglepni a Gyirmót védelmét, és az első nagyobb helyzet már a 7. percben kialakult, amikor Papp Áron blokkolt lövése az oldalhálóba kötött ki. Az első félidő során számos ígéretes szituációt teremtettek a szegediek, különösen Szilágyi Zoltán kapufára pörgetett lövése állt közel a gólhoz. Bár a vendégek mélyen védekeztek, nehezen tudták tartani a Szeged tempóját.

A második félidő kezdetén jött a fordulat: egy szegedi hiba után a Gyirmót megszerezte a vezetést, ám a középkezdés után Palincsár Martin gyorsan egyenlített, visszahozva a reményt a hazaiak számára. Sajnos a mérkőzés további része már kevésbé hozott helyzeteket, és bár mindkét csapat próbálkozott, a döntetlennel kellett megelégedniük.

A Szeged-Csanád GA tehát immár hét mérkőzés óta veretlen, ami nagy eredmény, ám az öt döntetlen azt mutatja, hogy a győzelmekért még jobban össze kell szedniük magukat. Vajon mikor sikerül végre áttörni az “ikszszériát”?

Érdekesség, hogy a futballban az ilyen gyakori döntetlenek sokszor a taktikai fegyelem jelei, különösen, ha egy csapat nem kap ki, de nem is tudja dominálni ellenfeleit. A Szeged számára most az a legfontosabb, hogy ezeket a kis különbségeket a javára fordítsa a következő fordulókban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb