Mindenmás

Napi pakk: indul egy újabb hét, marad az őszies időjárás, ma van a népmese világnapja, folytatódik a Szent Gellért Fesztivál Szegeden

Készen álltok arra, hogy induljon egy újabb csodálatos hét, a világ legszeretnivalóbb városában? Meghoztunk nektek minden fontos tudnivalót a mai napról. Talán esőből már kevesebb lesz, de marad a hűvös idő. Ha nincs kedved főzni, hoztunk egy ínycsiklandó ebédötletet, de egy programra is invitálunk. Ez itt a napi pakk ahhoz, hogy nagyszerűen teljen a napod!

 Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

NÉVNAPOSOK ÉS A FLINSTONES CSALÁD

Boldog névnapot kívánunk minden Jeromos, Felícia, Hunor, Örs, Szófia, Viktor és Zsófia Szeged365 olvasónknak! Érdekességek:

  • 165 éve a Székelyföldön megszületett Benedek Elek író, újságíró, mesemondó.
  • 111 éve halt meg Rudolf Diesel német mérnök, a Diesel-motor feltalálója.
  • 64 éve először mutatták be a Flintstones-t (Frédi és Béni), az első, főműsoridőben sugárzott rajzfilmet.
  • 20 éve ma van a népmese napja Magyarországon.

SZELES ÉS ESŐS HÉTFŐ

Hétfő reggel mindössze nyolc fokra ébredhetünk, úgyhogy bizony szükség lehet egy dzsekire. Az esernyő se maradjon otthon, mert lehet számítani kisebb záporokra. A hétfő nagy részében viszont derült lesz az égbolt, élénk szél borzolhatja frizuránkat. Napközben 17 fok körül alakul a hőmérséklet.

A NAPFÉNY MŰTEREMBEN MA SEM MARADSZ ÉHEN

Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk tőletek a Napfény Műterem Déli
Ajánlatáról, és nagyon örülünk, hogy ennyire szeretitek! Azt mondjátok, 
hogy az ízek háziasak, a fogások laktatóak, és mindezekért igazán megéri 
ellátogatni hozzájuk. Ez az elismerés inspirálja őket, hogy még többet 
hozzanak ki minden egyes tányérból!Hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00 órától, vagy ugorj be a Napfény Műterembe, ahol az ajándék limonádé mellett házias ízek és kellemes környezet vár. Jó étvágyat kívánunk!

A LEGSZEGEDIBB MŰVÉSZ, BALÁZS-PIRI SOMA NYITJA MEG HÉTFŐN A SZENT GELLÉRT FESZTIVÁLT

A Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódva komolyzenei fesztivál rendeznek hétfőtől Szegeden – tájékoztattak a szervezők. Mint megtudtuk, a koncertsorozat célja, hogy olyan komolyzenei eseményre hívja a szegedi, vajdasági, bácskai, bánáti és a honi közönséget, amely kifejezi és erősíti a hit és a művészet határokon átívelő kapcsolatát.

SZEMEKET AZ ÉGRE: 80 EZER ÉVE NEM LÁTOTT ÜSTÖKÖS TÉR VISSZA

Az objektum először az északi féltekéről lehet látható néhány fokkal a keleti-délkeleti horizont felett. Szeptember 27-én bukkanhat fel, az Egyenlítőhöz közelebb pedig október 2-ig látható maradhat. Az üstököst 30 perccel napkelte előtt lesz érdemes keresni, a legalkalmasabb napok a megfigyelésre a szeptember 29. és a szeptember 30. lehetnek, ilyenkor a fogyó félhold miatt ideálisabbak a viszonyok.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb