Sport

Bodó Richárd: nincs megállás, megyünk tovább! – a Nantes elleni meccs szegedi hőse izgatottan várja a BL folytatást

Egyre jobb formába lendül a Pick Szeged, akik a hétvégén a Budakalászt győzték le magabiztosan a bajnokságban, nem sokkal azelőtt pedig a francia óriás Nantes csapatát gyűrték le a Pick Arénában, nem is akárhogyan: 1 perccel a vége előtt még a vendég csapat vezetett, majd jött a közismert szegedi Bánhidi-Bodó duó, az ő góljaikkal pedig az utolsó percben megfordították a meccset a kékek.

A héten egy kisebb pihenő jutott a csapatnak, legközelebb október 9-én lépnek majd pályára, akkor szintén a Bajnokok Ligájában a HC Zagreb otthonában – olvasható a Pick Szeged hivatalos honlapján, ahol egy rövidebb beszélgetés is megjelent az átlövővel, aki arról is mesélt, hogy jól jött némi pihenő az elmúlt idő meccsterheléseit követően: ,,Nagyon jól, elutaztunk a párommal, Vivivel egy kicsit kikapcsolódni. Jó most ez a meccs- és edzésmentes időszak. Éppen a napokban számoltam össze, hogy az olimpia után tizenegy meccset játszottunk. Ebben benne van a magyar bajnoki, a BL és felkészülési találkozók. Komoly kis időszak volt, és ami igazán örömteli, hogy eddig kiválóan teljesítünk, egyetlen vereségünk van – mondta Bodó.

MÉG Ő SEM GONDOLTA, HOGY ILYEN JÓL KEZDI A CSAPAT A SZEZONT

Ricsit arról is kérdezték, hogy gondolta-e volna a szezon előtt, hogy ilyen jól sikerül a start a csapatnak. A Pick Szeged kulcsembere így válaszolt: ,,Csak titkon, hiszen sok-sok új ember érkezett hozzánk, új szakmai stáb irányít bennünket, szóval ilyenkor általában nem megy egyik pillanatról a másikra a taktika elsajátítása. Remek emberek érkeztek hozzánk, gyorsan megtaláltuk a közös hangot, gyorsan beépültek a csapatba. Ezért ment minden zökkenőmentesen, ezért vagyunk nagyon jó úton. Persze, akadnak még hibák, van még mit megtanulni, de ezen vagyunk, ez nagyon fontos, hogy mindannyian egyet akarunk, fejlődni, jobbá válni.”

SOKÁIG EMLÉKEZNI FOG A NANTES ELLENI BL SIKERRE

A legutóbbi BL ütközet több szempontból is emlékezetes marad a szegedi átlövő számára, ugyanis megszerezte 300. szegedi BL gólját, ráadásul a mindent eldöntő találat is az ő nevéhez fűződik: ,,Erre a napra, erre a meccsre biztos, hogy sokáig emlékezem majd. A lefújást követően is elmondtam, hogy ezt a győzelmet a csapat érte el, közösen küzdöttünk a legutolsó pillanatig, hogy miénk legyen a győzelem. Persze, csodás érzés volt győztes gólt szerezni, utána együtt ünnepelni a csapattal, majd a szurkolókkal. Ezekért a pillanatokért éri meg játszani, ezek a legjobb dolgok. Tudtam, hogy közel vagyok a 300. gólhoz, nagyon büszke vagyok, hogy elértem ezt, összesen négyen előznek csak meg a házi góllistán, jó lenne még előre lépni, de nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a csapat eredményes legyen.”

IZGATOTTAN VÁRJA A NEGYEDIK BL ÖSSZECSAPÁST

Legvégül arról kérdezték a játékost, hogy mit vár a szezon negyedik BL találkozójától, a Zagreb ellen: ,,Komoly kis csata lesz. Ellenfelünk otthon bárkit képes legyőzni, ezt tavaly és tavalyelőtt is megtapasztalhattuk. Rutinos és fiatal, tehetséges játékosok alkotják a keretüket. Mi jó passzban vagyunk, ez sokat számít majd a meccsen. Mint mindig, most is fontos lesz a védekezés, ha ez jól működik, akkor a kapusteljesítmény sem marad el. Biztos vagyok benne, hogy pénteken úgy kezdjük el a munkát, hogy mindenki még jobban odateszi magát, mert tisztában vagyunk vele, hogy milyen fontos találkozó vár ránk a horvát fővárosban. Megyünk tovább, nincs megállás!”

A pazar szezonkezdetről egyébként nemrég Michael Apelgren vezetőedzőt is kérdezték, erről az alábbi cikkben írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb