MindenmásVideo365

Boldog születésnapot, Szent Vincent! 8 éves a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központ, ahol Détári Vilmos története mindenki számára példaértékű (videó)

8 év alatt rengeteg életet változtatott meg a Szent Vincent Rehabilitációs Központ. Détári Vilmos, az alapító a saját harcából merítve teremtett egy olyan helyet, ahol a betegek a legmodernebb eszközökkel és személyre szabott kezelésekkel kapnak segítséget. Vilmos története és a Központ eredményei nemcsak Szegednek, de az egész országnak erőt adnak. A Szeged365 Family nevében mi is köszönetet mondunk, és boldog születésnapot kívánunk!

Détári Vilmos története minden szempontból különleges. Kilenc és fél évvel ezelőtt kapott stroke-ot, és az orvosok azt mondták, hogy legfeljebb néhány órája van hátra. Azóta azonban nem csak túlélte ezt az elképesztő megpróbáltatást, hanem új értelmet is adott az életének: létrehozta a Szent Vincent Rehabilitációs Központot, amely éppen ma ünnepli 8. születésnapját. Ha lemaradtál volna a Központtal kapcsolatos korábbi híreinkről, itt az ideje bepótolni!

Az elmúlt évek során Détári Vilmos és csapata elképesztő munkát végzett: a Központban minden beteg egyénre szabott, komplex terápiát kap. Az induláskor sokan próbálták eltántorítani Vilmost, attól tartottak, hogy az egész élete rámegy a projektre. De őt semmi sem állíthatta meg. A belső motiváció és az élni akarás arra sarkallta, hogy másoknak is átadja a reményt, hogy sérültként is lehet teljes életet élni.

“Mi sajnos úgy vagyunk sikeresek, hogy rengeteg a sérült ember. Én lennék a legboldogabb, ha nem lenne ránk szükség” – mondta Vilmos. A folyamatos fejlesztések, új terápiás eszközök és robotok bevezetése ugyanakkor nemcsak kihívás, hanem motiváció is számára. Ahogy elmondta, ezek adják neki az erőt minden egyes naphoz.

A Központ mára nemcsak Szegeden segít, hanem egy éve Budapesten is megnyitotta kapuit. Erre azért volt szükség, mert országszerte hatalmas az érdeklődés a Szent Vincent szolgáltatásai iránt, ez pedig Vilmos számára tökéletes visszaigazolás: jól csinálják, amit csinálnak.

A Szeged365 Family nevében szívből gratulálunk a Szent Vincent Rehabilitációs Központnak 8. születésnapja alkalmából, és köszönjük, hogy nap mint nap segítik a sérült embereket visszatérni a teljes élethez!

A stroke ma a világon az egyik leggyakoribb halálozási ok, mégis a megfelelő és időben megkezdett rehabilitációval jelentősen javíthatók az esélyek a teljes felépülésre. Éppen ezért olyan fontos, hogy léteznek olyan helyek, mint a Szent Vincent, ahol egyénre szabottan, a legkorszerűbb technikákkal segítenek a betegeknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb