Közélet

“A változások korát éljük” – új frakciót alapít Mihálik Edvin a szegedi közgyűlésben, és új egyesületet hoz létre

Új frakciót és egyesületet alapít Mihálik Edvin Szegeden – jelentette be a közösségi oldalán a politikus. Az eddig a Momentum-frakciót vezető zöld tanácsnok azt írta, hogy “változik az ország, áradások követik egymást, és napról napra változik mindaz, amit a politikáról hittünk, gondoltunk.” Kiemelte azt is, hogy történészként és politológusként is jóleső izgalommal figyeli a hazai közélet soha nem látott fordulatát.

A politikus szerint látni kell, hogy a város számtalan új kihívás elé néz, “amelyeknek csak akkor tudunk megfelelni, ha mi magunk is változtatunk a hozzáállásunkon. Hiszen az elmúlt évek sikerei, csak akkor folytatódhatnak, ha lépést tartunk a korral.” Úgy véli, hogy a politikai csatározások helyett, Szeged jövőjét kell a középpontba helyezni, így a kezdeményezésére megalapítják a közgyűlésben a Szeged Jövője Frakciót, majd a Szeged Jövője Egyesületet is, aminek az lesz a feladata, hogy közösséget teremtsen mindazoknak, akiknek szenvedélye Szeged jövője, az élhető, modern, okos és zöld város építése.

SZÁMTALAN KIHÍVÁS ELŐTT ÁLL SZEGED

Mihálik posztjában kihangsúlyozta, hogy számtalan kihívás áll Szeged előtt a következő 5 évben, amikről szerinte fájóan keveset beszélünk, “a klímaváltozás talán legsúlyosabban Szegedet érinti a hazai nagyvárosok közül, a szegedi növény állomány ezt a nyarat is súlyosan megsínylette, és nem lehet tudni, hogy milyen évek állnak előttünk. Ezért drasztikusan növelnünk kell a zöldterületek mennyiségét és több gondot kell fordítatnunk a gondozásukra, fenntartásukra.” Hozzátette, hogy a zöld felületek növelése már csak azért is létfontosságú, mert egy gigantikus ipari beruházás zajlik a városunkban, aminek már méretéből adódóan is óriási hatása lesz a város klímájára, közlekedésére, mindennapjaira. “Ez egy nagy feladat, amire szintén fel kell készülnünk” – írta.

Az új frakciót négy képviselővel alapítják meg a közgyűlésben, de további képviselők csatlakozására is nyitottak.

Az új szegedi közgyűlés egyébként holnap alakul meg, erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb