Mindenmás

Napi pakk: 18 fokkal és esős időjárással folytatjuk a hetet Szegeden, a Jazzarosa koncertjével, és Karády Annával zakatol tovább az Őszi Kulturális Fesztivál a városunkban

Eddig elkerülte Szegedet, ám ma már nem ússzuk meg csapadék nélkül a napot! Egy mediterrán ciklon hozhat esőt és záporokat a városunkba, és napközben is csak 18 fokra számíthatunk. Ettől függetlenül még programokban bővelkedik a napunk, hiszen folytatódik az Őszi Kulturális Fesztivál! Lesznek koncertek, könyvbemutató és még vers is délben! Tarts velünk ma is, kezdetnek itt a napi pakk!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS GWEN STEFANI SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Helga, Gertrúd, Ignác, Ilián, Mária, Teréz és Terézia nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 131 éve már annak, hogy J.S. Thurman szabadalmaztatta az első motoros porszívót,
  • 102 éve küldték el az első fényképet faxon,
  • 83 éve ezen a napon született Chubby Checker amerikai rockénekes (Let,s Twist Again),
  • 71 éve Cseke Péter Jászai Mari-díjas színész,
  • 62 éve Tommy Lee amerikai zenész, a Mötley Crüe rockegyüttes alapító tagja, dobosa,
  • 55 éve Gwen Stefani amerikai énekesnő, dalszövegíró, divattervező és színész,
  • 43 éve pedig Zlatan Ibrahimović bosnyák és horvát származású svéd válogatott labdarúgó.

MEDITERRÁN CIKLON HOZ CSAPADÉKOT SZEGEDRE

Csütörtökön egy mediterrán ciklonnak köszönhetően felhős, esős, és záporos időjárásban lehet részünk Szegeden. Dél, délnyugat felől érkezik a csapadék, az ország túlnyomó részén, így városunkban is szükség lesz az esernyőkre. Az átlagosnál hűvösebb időre készülhetünk, délután mindössze 17 fokot mutathatnak a hőmérők.

AZ ŐSZI HÓNAPOKBAN IS ELÉRHETŐ A NAPFÉNY MŰTEREM DÉLI AJÁNLATA

Sokan kérdeztétek, hogy a Napfény Műterem Déli Ajánlata az őszi hónapokban is elérhető lesz-e. Örömmel jelentjük, hogy igen! Az őszi időjárás sem állítja meg őket, hogy változatos, ízletes ebédekkel örvendeztessenek meg benneteket. Fogyaszd el barátságos, kellemes környezetben, és hagyd, hogy ez legyen a napod egyik fénypontja.
Hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00 órától, vagy látogass el hozzájuk a Napfény Műterembe, ahol az őszi napsütésben és a hangulatos belső térben is vár rád az ajándék limonádé. Jó étvágyat kívánunk!

PÖRÖG TOVÁBB AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Pörög tovább az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Számos program színesíti a csütörtökünket, mutatjuk a mai repertoárt:

  • 11.00 – Kalandok, titkok, kódok és rejtvények generációkon át, Somogyi-könyvtár, Gyerekkönyvtár
  • 12.10 – Vers délben – Verset mond: Csáki-Kónya Nikolett kiemelt ügyekért felelős kancellári biztos (SZTE Kancellári Kabinet), SZTE Rektori Épület, Szent-Györgyi Albert szobor
  • 16.00 – Lehet-e két hazád? Író-olvasó találkozó Havas Juli íróval, a Papírbabák című könyv bemutatója, SZTE BTK Informatórium
  • 17.00 – „A célpont a mai napra: Szeged” – Oláh András Pál könyvének bemutatója, Nyugi Kert
  • 17.00 – Az élet lapjai – Madách Imre halálának 160. évfordulójára, Dr. habil. Máté Zsuzsanna esztéta és irodalmár (SZTE JGYPK Művészeti Intézet Rajz- művészettörténet Tanszék) kiállításának megnyitója, Somogyi-könyvtár, első emeleti közösségi tér
  • 19.00 – A Jazzarosa zenekar koncertje, Hági Udvar és Étterem
  • 19.15 – Beszélgetés Karády Annával, Huszta-Vincze Roxana, az SZTE Alma Mater önkéntese beszélget Karády Anna írónővel, Hungi Vigadó

ÜNNEPI HANGVERSENY LESZ SZEGEDEN

Ünnepi hangversennyel emlékeznek csütörtökön Bárdos Lajosra, a 20. századi magyar zenetörténet egyik meghatározó alakjára Szegeden. A koncerten kilenc kórus lép színpadra, és Bárdos Lajos számos műve csendül majd fel a szegedi hangversenyen.

KATONAI MENETOSZLOP AZ UTAKON

Katonai menetoszlopra kell számítani Csongrád-Csanád vármegye területén – tájékoztatta szerkesztőségünket az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár. Szerkesztőségünknek küldött közleményükben azt írják, hogy október 3-án, 19 és 22 óra között katonai menetet hajtanak végre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb