Mindenmás

Jönnek a robotok és a digitális állampolgárság a Szent-Györgyi Albert Agorába: a Neumann Társaság jövőheti szegedi konferenciájára a nem csak diákokat és tanárokat várnak, városunkban debütál az ICDL

A Neumann Társaság a digitáliskompetencia-fejlesztés jegyében szervezi soron következő konferenciáját, amely nemcsak a digitális kultúra iránt érdeklődő tanárok és diákok számára nyújt értékes információkat, hanem mindazoknak is, akik szeretnék könnyebbé tenni az online ügyintézést. Szegeden debütál az ICDL.

A résztvevők első kézből hallhatják Both Andrást, a Digitális Magyarország Ügynökség vezérigazgató-helyettesét, aki bemutatja, miért érdemes digitális állampolgárrá válni. A szegedi rendezvényen debütál az új ICDL Robotika modul is. Az ICDL minős ítés már egyébként hét felsőoktatási intézményben jelent többletpontot a felvételin -szúrta ki a kkvmagazin.

AZ ALFA GENERÁCIÓ SZÁMÁRA MINDENNAPOS LESZ A DIGITÁLIS ÁLLAMPONGÁRSÁG

A szegedi konferencia izgalmas újdonsággal várja a résztvevőket: először ismerhetik meg a robotika alapelveit bemutató, új ICDL Robotika modult. A modul nem csak elméleti ismeretekre koncentrál, foglalkozik egy egyszerű robot összeszerelésével, programozásával és vezérlésével is. A résztvevők a rendezvényen egy workshop keretében részletesebben is megismerkedhetnek az új modul tananyagával. A Neumann Társaság az elmúlt években teljesen megújította a korábban ECDL néven ismert képzési rendszert. Az ICDL, vagyis a nemzetközi számítógép-használói jogosítvány mára egy modern és rugalmas tanúsítványrendszer, amely olyan jövőbe mutató témákat ölel fel, amelyek elengedhetetlenek lesznek az Alfa generáció tagjai számára.

PLUSZ PONTOT ÉRHET EGY “ADVANCED” TANUSÍTVÁNY, BÁR A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK MAGUK HATÁROZZÁK MEG, HOGY HÁNY TÖBBLETPONT JÁR ÉRTE

Az idei évtől kezdődően az ICDL tanúsítvány több egyetemen is többletpontot jelent a felvételi eljárás során. Az ICDL-t elfogadó felsőoktatási intézmények listája egyébként folyamatosan bővül, legutóbb a Debreceni Egyetem Műszaki Kara csatlakozott a digitális jogosítványt elismerő iskolákhoz, kiegészítve a korábbi hat intézményt. A felsőoktatási intézmények saját maguk határozzák meg, hogy hány többletpont jár az ICDL bizonyítványért, de egy Advanced tanúsítvány akár 75 pluszpontot is érhet.

AZ IS KIDERÜL, MIÉRT ÉRDEMES DIGITÁLIS ÁLLAMPOLGÁRRÁ VÁLNI

A rendezvényen olyan aktuális fejlesztésekről is hallgathatnak előadást a résztvevők, mint a szeptember elején elrajtolt Digitális Állampolgárság Program, amely egy nagyon fontos mérföldkő Magyarország digitalizációjában. A DÁP mobilapplikációban fiókot aktiváló felhasználók akár a személyi igazolványuk helyett a telefonjukkal is tudják igazolni személyazonosságukat, de hasznos extra, hogy az alkalmazásból hozzáférhető egy sor okmány sorszáma is. A konferencia ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött. A részletes program és a regisztrációs felület a Neumann Társaság oldalán érhető el.

Nem mellesleg a digitális állampolgárság programot csütörtökön harangozta be a kormány, a geszti Tisza-kastélyban tartott Kormányinfón:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb