Mindenmás

Hatalmas a szegediek szíve: krízis csomag és használt ruha osztás lesz október 17-én!

A Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján Szeged is hozzájárul a rászorulók megsegítéséhez: október 17-én, csütörtökön délután krízis csomagokat és használt ruhákat osztanak az Anna kútnál. Az esemény regisztrációhoz kötött, az első 50 család kaphat csomagot. Ne hagyd ki, ha segítségre van szükséged, vagy ismersz valakit, akinek jól jönne a támogatás!

Október 17-én, a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján, Szegeden is újabb lehetőséget biztosítanak a rászoruló családoknak, hogy segítséget kapjanak. A jól ismert Anna kúti ételosztás előtt most krízis csomagok és használt ruhák kerülnek kiosztásra, melyet kifejezetten erre az alkalomra szerveztek meg.

A csomagok átvétele regisztrációhoz kötött, így a résztvevők előzetesen kell, hogy jelezzék részvételi szándékukat. Az akció célja, hogy 50 családhoz juttassanak el alapvető élelmiszert, ruhát és egyéb szükségleteket, amire a nehéz körülmények között élőknek nagy szükségük van.

Az ételosztás az Anna kútnál már régóta ismert esemény, amely számtalan alkalommal segítette már a szegedieket. Ez az esemény azonban most új dimenzióba lép, hiszen a szokásos étel mellett, a krízis csomagok is helyet kapnak, amelyekben nemcsak élelmiszerek, de ruhák is találhatók lesznek. A csomagokhoz való hozzáférés regisztrációhoz kötött, amelyet telefonon, Messengeren vagy a Facebook poszt alatt lehet megtenni. Az első 50 család kap lehetőséget arra, hogy csomagot vegyen át, egy-egy család pedig csak egy csomagra jogosult.

A Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja már évtizedek óta azokra a milliókra irányítja a figyelmet világszerte, akik anyagi nehézségekkel küzdenek. Ezen a napon világszerte szerveznek olyan eseményeket, amelyek a társadalom figyelmét a rászorulók felé irányítják, és konkrét segítséget nyújtanak számukra. Ez a szegedi esemény is egy ilyen kezdeményezés, mely a közösségi összefogás erejével szeretné enyhíteni a helyi családok nehézségeit.

A Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja 1992 óta van hivatalosan elismerve, és célja, hogy felhívja a figyelmet a globális szegénység problémáira. Az ENSZ által is támogatott világnap lényege, hogy a közösségekben erősítsék az összefogást és segítsék a legkiszolgáltatottabbakat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb