MindenmásVideo365

Hatalmas összefogás Tiszaszigeten: elkészült a Tiszasziget ÖTE új szertára, graffitivel megkoronázva! (videó)

A Tiszasziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) hatalmas mérföldkőhöz érkezett: elkészült a teljesen felújított szertáruk, mely most már egy menő graffitivel díszeleg a falon. Az egyesület elnöke, András Nimród és barátai két évvel ezelőtt álmodták meg a helyi tűzoltó szervezetet, és most büszkén mutathatják be munkájuk eredményét. Az összefogásnak és támogatóknak köszönhetően az álmuk valóra vált. Nézd meg a videót, és tudj meg többet a történetükről!

A Tiszasziget ÖTE nemrég egy fontos mérföldkőhöz érkezett, amikor végre elkészült a szertáruk. Az egyesület ötlete két évvel ezelőtt született meg, amikor András Nimród és barátai a sok tűzeset miatt úgy döntöttek, hogy létrehozzák a saját önkéntes tűzoltó egyesületüket. Az ötletet komoly kutatás követte: kiderült, hogy a legközelebbi tűzoltóság túl messze van, így valóban szükség van a helyi erőkre.

Az első lépések után gyorsan haladtak: a srácok tűzoltókiképzéseken és orvosi vizsgálatokon vettek részt, hogy készen álljanak a feladatokra. Folyamatosan fejlesztik az 1970-es években készült tűzoltó autójukat, amit „Ernőkének” becéznek. A járművet sikerült teljesen felújítani, és a csapat folyamatosan új felszerelésekkel ruházza fel. A legfrissebb fejlemény a szertár teljes felújítása, amelynek részeként egy fantasztikus graffiti is felkerült a falra, Molnár Zsoltnak köszönhetően. Tudd meg a videóból, milyen érdekességeket mesélt még Nimród!

Az összefogás ereje Tiszaszigeten

Tiszasziget polgármestere, Ferenczi Ferenc személyesen is támogatja az egyesületet, és már a kezdetektől részt vett a projektben. Ahogy elmondta, két évvel ezelőtt András Nimród kereste fel azzal az ötlettel, hogy szükség lenne egy tűzoltó egyesületre. Kezdetben kicsiben indultak, de egy év alatt sikerült teljesen felújítaniuk „Ernőkét”, a 43 éves tűzoltóautót, ami most már teljesen felszerelt. A polgármester szerint a tiszaszigeti közösség ereje mutatkozik meg ebben a projektben, hiszen az 1900 fős településen 15 különböző szervezet működik, amelyek mind példát mutatnak az összefogásról. A videóban Ferenczi Ferenc részletesen mesél a kezdetekről és a közösségi összefogás fontosságáról. Nézd meg a videót, hogy többet megtudj!

Közösség, akik együtt építenek

A Tiszasziget ÖTE szertárának elkészülése sok partner és támogató segítségével valósult meg. A Cemix Hungary Kft. biztosította az építkezéshez szükséges anyagok 98%-át, ingyen. A Zengő Alföld Kft. raktározta az anyagokat, amíg szükség volt rájuk, és Gonda József vállalkozó munkadíj nélkül dolgozott a felújításon. A Szegedi Szakképzési Centrum és a Móravárosi Szakképző Iskola diákjai is részt vettek a munkákban, ami egyértelműen bemutatja, hogy a társadalmi szerepvállalás mennyire fontos a fiatalok számára is. Gonda József a videóban részletesen elmeséli, milyen partnerekkel dolgoztak együtt a projekt során, és mennyire fontos a közösségi összefogás. Nézd meg a videót, és ismerd meg a részleteket!

Graffiti és közösségi szellem

A felújított szertár falát díszítő graffiti az egyik legmenőbb újítás, amely a Tiszasziget ÖTE szertárát teszi különlegessé. Molnár Zsolt grafikai alkotása remekül illeszkedik az egyesület vidám, összetartó hangulatához, és szimbolizálja a tűzoltók elhivatottságát. A graffiti elkészítése a közösségi összefogás újabb szimbóluma, és remek példa arra, hogy hogyan lehet a művészetet és a közösségi szolgálatot összekapcsolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb