Sport

Szerdán ismét akcióban a Pick Szeged: a HC Zagreb otthonába látogatnak az idény negyedik BL meccsén

Kisebb szünet után ismét pályára lép a Pick Szeged csapata, akik a legutóbbi BL meccsükön drámai körülmények között, az utolsó pár másodpercben húzták be a győzelmet a francia Nantes csapata ellen. Szerda este érkezik a következő megmérettetés, a kékek a HC Zagreb otthonába utaznak az idei Bajnokok Ligája idény negyedik mérkőzésén – közölte a klub.

Igazán patinás párharc vár szerda este a Pick Szeged csapatára, ugyanis azzal a horvát HC Zagrebbal csapnak össze, amellyel még 1996-ban találkoztak először. Első BL-idényükben (akkor még BEK-nek nevezték) már farkasszemet néztek Európa egyik legpatinásabb férfi kézilabdacsapatával. A Zagreb a horvát bajnokságot eddig harminckétszer nyerte meg, a horvát kupát pedig harmincszor hódították el, de 1992-ben és 1993-ban a BEK-ben is diadalmaskodtak. A Pick Szeged csapatával először 28 éve találkoztak még az Újszegedi Sportcsarnokban, az a mérkőzés döntetlent hozott, azóta viszont – szegedi szempontból – kifejezetten kedvező a mérleg: 20 találkozót követően, 11 szegedi siker, két döntetlen és hat zágrábi siker született. Az ellenfél azért lesz különösen is ismerős a Pick Szeged csapatának, ugyanis az előző BL szezonban is egy csoportban szerepeltek, a Pick Arénában egy gólos szegedi siker született, idegenben viszont 5 góllal bizonyult jobbnak a HC Zagreb csapata.

A MÁSODIK HELYRŐL VÁRJA A FOLYTATÁST A PICK SZEGED

Három fordulót követően a BL-csoport második helyéről várja a szerda esti meccset a Pick Szeged, akik négy ponttal állnak a jelenleg veretlen Barcelona csapata mögött, míg a Zagreb csapata a hatodik helyen tartózkodik jelenleg. A mérkőzés szerdán, 18:45-től kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb