Közélet

A Mohu beújít: már nem csak a boltokban, hanem hamarosan egy szegedi benzinkúton is lehet majd palackokat visszaváltani

A Mol Mohu Hulladékgazdálkodási Zrt. benzinkutakon, sőt, hajléktalanszállókon is kihelyez visszaváltó automatákat. Egyelőre a szegedi Vásárhelyi Pál utcai MOL benzinkútra is érkezik majd egy automata, így már nem csak a bevásárláskor, de a tankoláskor is visszaválthatjuk a felgyülemlett palackokat Szegeden.

Tíz MOL benzinkúton tervezi a Mol Mohu Hulladékgazdálkodási Zrt., hogy visszaváltó automatákat telepít. A cég igényfelmérést is végez a töltőállomásokon, de eddig többnyire élelmiszerboltokban bevásárláskor váltják vissza az emberek a palackokat − számolt be róla még tegnap a Pénzcentrum.

AZ EGYIK SZEGEDI MOL BENZINKÚTON IS PRÓBAKÉPPEN FOGNAK AUTOMATÁT KIHELYEZNI

A MOHU azt közölte a lap felvetésére, hogy próbaképpen fognak automatákat elhelyezni a MOL benzinkutakon. A 10 benzinkút között a szegedi Vásárhelyi Pál utcai töltőállomás is szerepel, azaz, hamarosan már oda is vihetjük a palackokat.

A Mohu folyamatosan értékeli a visszaváltási rendszer működését, és a jövőben további fejlesztések várhatóak, amelyek még hatékonyabbá tehetik az újrahasznosítást. Nemrég mégis arról számoltunk be, hogy igen nagy problémákat okoz, szinte országszerte a visszaváltási rendszer.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb