Sport

Nagy csatában szerezte meg idei első győzelmét az SZTE-Szedeák Kecskeméten!

Az SZTE-Szedeák nagy küzdelemben, izgalmas végjátékkal szerezte meg első győzelmét a 2023/24-es szezonban. Kecskeméten, egy fordulatos mérkőzésen sikerült felülkerekedni a hazai csapaton, a Szedeák játékosai összeszedetten küzdöttek a győzelemért. Az utolsó percekben döntötték el a meccset, így zsinórban negyedszer is győztek a KTE otthonában.

A meccs elején hullámzó játékkal indult a mérkőzés, hiszen bár a hazaiak 9–4-re vezettek, a Szedeák gyorsan felzárkózott, és egy időre át is vette a vezetést. Az első negyed végén azonban a Kecskemét ismét előnyhöz jutott, és négy ponttal zárta az első játékrészt. A második negyedben a fizikai küzdelem dominált, és bár Heath triplájával egy pillanatra átvette a vezetést a Szedeák, a félidő végére hárompontos hátrányba kerültek.

A harmadik negyedben Herndon és Langley személyi hibái nehezítették a Szedeák dolgát, ám a csapat mégis versenyben maradt, sőt, egy ponttal zárta az utolsó negyed előtti szakaszt. A végjáték hihetetlenül izgalmasra sikeredett, 66-66-nál indult az utolsó roham. A Szedeák azonban higgadt maradt, és Davis, majd Herndon kosaraival biztosította be a 74-70-es győzelmet.

Az SZTE-Szedeák ezzel megszerezte idei első győzelmét, amely különösen fontos volt a csapat számára. Emellett zsinórban negyedik alkalommal nyertek a Kecskemét otthonában, ami igazi erődemonstráció.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb