Mindenmás

“Nem engedélyeztem a tranzakciót, mégis levonta a pénzt” – visszaélnek az SZKT nevével, hamis utazási kedvezményeket ígér egy csaló oldal, olvasónk sajnos a saját bőrén tapasztalta meg, milyen áldozatul esni

Adathalász csalók hirdetnek ismét kedvezményes utazási lehetőséget az SZKT nevében – írtuk meg kedden, majd ma sajnos azt az információt kaptuk, hogy többeket is sikerült átvernie a kamuoldalnak. Katalin olvasónk arról számolt be, hogy bár a tranzakciót nem engedélyezte, még így is sikerült a csalóknak pénzt levonni a számlájáról.

“Hiába jeleztem a Facebooknak, hogy tiltsák le az oldalt, a kérésemet nem találták relevánsnak” – írta olvasónk, aki az SZKT nevével és fotójával ellátott kamuoldalra utalt. Mint kiemelte, a “Tömegközlekedés Szeged” nevű oldal ígér kedvezményes bérletet, ami már csak azért is furcsa lehet számunkra, mert két napja hozták létre a profilt.

“AZONNAL LETILTOTTAM A BANKKÁRTYÁMAT

Olvasónk azt is kiemelte, hogy különösen fontos tudnia a szegedieknek, hogy ha nem adjuk meg az engedélyt a tranzakcióra, akkor úgy tűnhet, hogy nem történik semmi, ám egyes esetekben az oldal még ettől függetlenül is hozzáférhet a számlához, és elkezdhet pénzt levonni. “Saját tapasztalat, én sem engedélyeztem a tranzakciót, mégis levonta a pénzt. Azonnal letiltottam a bankkártyámat, újat kértem, és a jelszót is megváltoztattam a fiókomhoz” – írta a Szeged365-nek Katalin.

NINCS KÖZÜK A SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI TÁRSASÁGHOZ

Mint megírtuk, kedden az SZKT is megszólalt az ügyben, és kiemelték, hogy a csalóknak kizárólag az a célja, hogy megszerezzék a felhasználók személyes- és bankkártyaadatait. “Ezek az oldalak kizárólag adathalászat céljából készülnek, és nincs közük Társaságunkhoz” – hangsúlyozta a Szegedi Közlekedési Társaság, akik arra kérnek mindenkit, hogy jelentsék az adathalász, csalásra utaló oldalakat a Facebook felé. Hátha eltünteti végre!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb