Sport

Újabb diadal: Az OTP Bank-Pick Szeged megállította a Zagreb rohamát, magabiztos győzelem a Bajnokok Ligájában!

Az OTP Bank-Pick Szeged újabb fontos győzelmet aratott a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, amikor 35–30-ra felülmúlta a horvát RK Zagrebet. A szegediek hat ponttal zárják a játéknapot, ezzel beérték a listavezető Barcelonát. Izgalmas fordulatok jellemezték a találkozót, de végül a Tisza-partiak higgadtsága döntött.

Ismét szárnyalt az OTP Bank-Pick Szeged kézilabda csapata, amikor 35–30-ra győztek a horvát RK Zagreb ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. A Tisza-parti csapatunk a B csoport második helyén áll, mindössze a Barcelona előzi meg. A meccs során számos izgalmas fordulatot láthattunk, de végül a magyar csapat dominanciája meghozta a győzelmet.

Az első félidőben a szegediek remekeltek: gyorsan átvették a vezetést és hétgólos előnyt alakítottak ki, így a szünetre 19–12-es eredménnyel vonultak. A második félidő kezdetén a horvátok próbáltak visszazárkózni, de Magnus Röd és Janus Smarason vezérletével a Szeged biztosította győzelmét. A vége 35–30 lett, így a szegedi srácaink hat ponttal zárta a mérkőzést.

Ez az újabb siker megerősítette a szegediek pozícióját a B csoportban, ahol jelenleg második helyen állnak, alig lemaradva a címvédő Barcelona mögött. A szegedieknek most minden okuk megvan az örömre, hiszen az eddigi teljesítményük alapján magabiztosan várhatják a következő kihívásokat.

Érdekesség, hogy a két csapat között már hosszú rivalizálás van, amely a tavalyi Bajnokok Ligája kiírásban is izgalmas összecsapásokat hozott. Az idei találkozó is ennek a folytatása volt, amely végül szegedi győzelemmel zárult. Az újabb két ponttal a Szeged ismét megmutatta, hogy nemcsak Magyarországon, de Európában is számolni kell velük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb