Sport

Csodás hangulat, piros lap és döntetlen: Magyarország–Hollandia 1-1!

A magyar válogatott hatalmas küzdelemben szerzett pontot a hollandok ellen a Nemzetek Ligája selejtezőjében. Virgil van Dijk kiállítása után Dumfries egyenlített, de a magyar csapat végig dominált. Sallai Roland gólja és Dibusz bravúrjai tartották életben a reményeinket!

A Puskás Arénában zajlott Magyarország–Hollandia mérkőzés igazi focidrámát hozott. A magyar válogatott hihetetlen küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot, amikor Sallai Roland révén már a 32. percben megszerezte a vezetést. Nagy Ádám bal oldali beadása tökéletesen találta meg a támadót, aki kapásból bombázott a holland kapuba, a stadion pedig szinte felrobbant az örömtől.

A mérkőzés folytatásában Virgil van Dijk a találkozó egyik kulcsszereplőjévé vált – de nem a megszokott módon. A holland kapitány a 80. percben második sárga lapját követően kiállítást kapott, miután ellökte Csoboth Kevint gólhelyzetben. A holland védelem megrendült, de hiába került emberelőnybe a magyar csapat, a hollandok nem adták fel.

A 83. percben Denzel Dumfries egyenlített: Cody Gakpo szögletét követően, 8 méterről fejelt a kapuba. Dibusz Dénes ugyan beleért a labdába, de csak annyira, hogy az még nagyobb sebességgel vágódjon a hálóba. A magyar szurkolók fellélegezhettek, hiszen a mérkőzés végéig tartottuk a döntetlent, így rendkívül értékes ponttal gazdagodtunk.

A találkozó után a magyar játékosokat hatalmas ováció fogadta. Marco Rossi csapata bár nem tudott győzni, a szurkolók elégedettek lehettek azzal az erőbedobással, amit a csapat mutatott. Sallai Roland gólja pedig azt mutatta, hogy a magyar válogatott képes felvenni a versenyt a legnagyobbakkal is.

Az UEFA Nemzetek Ligája selejtező sorozat továbbra is nyitott, és a magyar csapat továbbra is harcban van a kvalifikációért. Ez az eredmény reményt ad a folytatáshoz, hiszen egy európai topcsapattal szemben sikerült pontot szerezni, ami a jövőre nézve biztató.

Extra érdekesség: Tudtad, hogy Magyarország legutóbb 2011-ben vezetett a hollandok ellen Amszterdamban? Akkor Gera Zoltán góljával 2-1-re mentünk, de sajnos a vége egy 5-3-as vereség lett. Azóta a hollandokkal szembeni statisztikánk nem alakult túl jól, de ez a döntetlen fontos lépés a nemzetközi futballban való helytállás felé.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb