Sport

Két szuper szegedi sportolónak is szoríthatunk az Európa-bajnokságon! Nakota Veronika és Gémes Levente is szorítóba lép Bulgáriában

Október 12-én nyit az első versenynappal az U22-es Európa-bajnokság, ahol nagyon nagy mezőny teszi tiszteletét majd. Természetesen a szegedi versenyzők sem hiányozhatnak a megmérettetésről, Nakota Veronika és Gémes Levente is a szorítóba lép.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség kiemelte, hogy az ifjúsági világbajnokság előtt kerül sor az idei esztendő utolsó kontinensviadalára, az U22-es Európa-bajnokságra október közepén. A magyar csapatot ezúttal tíz női, és kilenc férfi ökölvívó képviseli majd a versenyen, és sokan éremesélyekkel léphetnek ringbe.

ÚJONCOK IS LESZNEK, ÉS A LEGJOBBAK IS KÜZDENEK

A magyar csapat tagjai közül a lányoknál nemzetközi szinten Harcos Zoé személyében egy újoncot is avat a női válogatott. A hölgyek sikeresen szerepeltek az elmúlt időszakban a Szilézia Open lengyelországi versenyén és többen is szépen fejlődtek, Szófiában pedig kiderül, mire lesz ez elég az erős nemzetközi mezőnyben. Szegedről Nakota Veronikának szurkolhatunk a megmérettetésen!

A férfiaknál az elmúlt két esztendő legjobb ifijei vehetnek részt alapvetően az U22-es Európa-bajnokságon, a csapat gerince 2026-ban is ebben a korcsoportban bokszolhat még. Kiss Levente már két U22-es Eb-éremmel rendelkezik, és a csapat rangidőseként a csúcsra tör a szófiai versenyen. Szegedről Gémes Levente lép szorítóba a viadalon.

20-ÁN LESZNEK A DÖNTŐK

A bolgár főváros, Szófia lesz az esemény rendezője, a verseny október 10. és 21. között zajlik majd. Szófia az elmúlt 12 évben rengeteg nemzetközi tornának adott otthont, többek között ifjúsági világbajnokságnak, ifjúsági Európa-bajnokságnak, junior Eb-nek és még megannyi nagy nemzetközi versenynek. Az U22-es Európa-bajnokságon a 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben, valamint a 2005-ben született versenyzők indulhatnak Szófiában. Az első versenynapra október 12-én kerül sor, majd a döntőkre 20-án.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb