Szegedi ArcokVideo365

Közel 1.2 millió forintos adományt adott át a Continental Szeged a Reménysugár Alapítványnak és a Szegedi Újszülött Életmentőknek

A 2024-es Continental Futófesztivál nevezési díjából befolyt összeget a Continental Szeged képviselői, Horváth Sándor gyárigazgató és Kalmár Ákos országos HR vezető a napokban adott át a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak és a Reménysugár Alapítványnak, két egyenlő részre szétosztva. Mint Horváth Sándor a helyszínen elmondta, a hatodik éve megtartott eseményt két céllal szervezték meg: egyrészt, szeretnének minél többet visszaadni a városnak, ahol a gyár évtizedek óta működik, másrészt pedig abba az irányba szeretnék mozdítani a szegedieket, hogy tegyenek az egészségükért.

Szeptemberben több, mint 1000 szegedi futott és jótékonykodott együtt a 2024-es Continental Futófesztiválon, amely jegybevételeinek 100%-át a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak és a Reménysugár Alapítványnak ajánlották fel a szervezők. Az eseményen az IFBB PRO fitness-világbajnok Kiss Virág és Hamvai PG melegítette be a vendégeket, a jótékonykodók soraiban pedig olyan klasszisok tűntek fel, mint olimpikon hosszútávúszónk, Olasz Anna, a 19-szeres súlyemelő magyar bajnok Nagy Péter vagy az IBO és WBO világszervezetek regnáló nagy-középsúlyú bajnoka, a Szeged Sportolója díjas Kiss Máté.

OLYAN ALAPÍTVÁNYOKAT SZERETTEK VOLNA TÁMOGATNI, AKIK KOMOLY MUNKÁT VÉGEZNEK A SZEGEDIEK EGÉSZSÉGÉÉRT

Horváth Sándor a helyszínen elmondta: olyan alapítványokat szerettek volna támogatni, amelyek tényleg nagyon komoly munkát végeznek a szegediek egészségéért, így esett a választásuk a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatra és a Reménysugár Alapítványra. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány 30 éve menti Magyarország három déli plusz egy vármegyéjéből (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, valamint Jász-Nagykun-Szolnok Megye Mezőtúr térsége), az életveszélyben lévő újszülötteket, koraszülötteket, majd juttatja el őket a régió újszülötteket ellátó központjaiba, a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. Dr. Pintér Gábor, az újszülött életmentők elnöke arról beszélt, a munkájuk azért is rendkívül fontos, mert ha a koraszülött csöppségek a születésüket követően rögtön megkapják a megfelelő ellátást, 5-6 éves korukra már minden tekintetben utolérik a normál időben született társaik fejlettségét.

Az adomány átadásnál természetesen mi is ott voltunk, sőt, videós összefoglalót is készítettünk róla, mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb