Sport

Jó nagy kalamajka lett: megszólalt az MLSZ vármegyei igazgatósága a megütött bíró ügyében, kő kemény lépéseket tesznek (frissítve)

Mint csütörtök este megírtuk, verekedésbe fulladt – vagyis kiütésbe -, a Szegedi Kispályás Focibajnokság késő délutáni mérkőzése. Miután a bíró az egyik csapat ellen fújt, ököllel ütötte állkapcson egy játékos, a játékvezető pedig összeesett, majd kórházba került. Az eset után a Szeged365-nek

A bántalmazott bíró azt írta, hogy az ütést követően percekig ájult volt, és kórházba is került, míg a szervezők szerkesztőségünknek kiemelték, hogy a vétkes örökös eltiltást kapott, soha többé nem léphet pályára a Szeged Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság keretein belül. Ez egyébként már határozatban is megjelent.

MEGSZÓLALT AZ MLSZ

A történtek után az MLSZ Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága is kő kemény lépéseket tett. Szerkesztőségnek küldött közleményükben azt írták, hogy:

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád – Csanád Vármegyei Igazgatósága – a tegnapi incidens miatt – azonnali hatállyal megszünteti a Szegedi Városi Kispályás Bajnoksággal a játékvezetői szolgáltatás biztosítását.”

Azt is hozzátették, hogy a szervezőkkel a Kispályás labdarúgás érdekének védelmében azonnali tárgyalásokat kezdeményeznek. Ez azt jelenti, hogy a bajnokság mérkőzéseihez nem biztosíthat a Szegedi Városi Kispályás Bajnokság játékvezetőket, vagyis nem lesz hivatalos bíró a meccseken, amíg ez a rendelkezés érvényben van.

Jobbulást kívánunk a játékvezetőnek!

FRISSÍTVE: AZ EGYIK SZEMTANÚ SZERINT ÁJULÁS NEM TÖRTÉNT

Pénteken az ominózus eset egyik szemtanúja kereste meg szerkesztőségünket, és számolt be arról, mit látott, mi történt a pályán. “Valóban minden úgy történt, ahogyan elmesélték, kivéve, akármit is állítsanak egyesek, ájulás nem történt. Szegény srác nagyon nagyot kapott, a hangja is csúnya volt az ütésnek, elterült, de szinte azonnal feltápászkodott, hála Istennek. Amikor az incidens történt, ott volt már egy kollégája, aki a következő meccset vezette, illetve a bajnokság egyik szervezője is, valamint két csapatnyi játékos. Gondolják, hogyha elájul, senki nem hív hozzá mentőt? A kolléganője és a szervező úr azonnal hozzá siettek, kérdezték, hogy van, lefotózták a feldagadt állát bizonyíték gyanánt. A fiatalember végig magánál volt, noha látszott rajta a trauma. Azonnal lefújta a meccset, ahogy ilyenkor a protokoll diktálja” – mesélte el a szemtanú szerkesztőségünknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb