Mindenmás

A horgosi határátkelőn tartóztattak le egy háborús bűnöst, aki kegyetlen tetteket hajtott végre, többek között egy házaspárt is megkínzott

1999-ben, a polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnökkel gyanúsítják azt a férfit, akit Horgoson tartóztatott le a szerb rendőrség ma reggel.

“Szombaton reggel hat óra körül a Bűnügyi Igazgatóság Háborús Bűncselekmények Felderítő Szolgálatának rendőrei a horgosi ​​határátkelőhely belépő oldalán tartóztatták le a gyanúsítottat”

– nyilatkozta Ivica Dačić miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter.

KEGYETLEN TETTEKET HAJTOTT VÉGRE A GYANÚSÍTOTT FÉRFI

A gyanú szerint M.I. fizikai erőszak alkalmazásával, lőfegyver használata mellett elrabolta az úgynevezett Koszovói Felszabadító Hadsereg több tagját, egy szerb házaspárt, akiket egy ideiglenes börtönbe zártak, ahol  testileg és lelkileg is bántalmazták őket. A gyanú szerint M.I. részt vett egy szerb állampolgárságú házastárs elrablásában és megkínzásában Pristinában- írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

A háborús bűnök ügyében eljáró ügyészség végzése szerint a gyanúsítottat legfeljebb 48 órás őrizetbe veszik, ezt követően a rendőrök bűnügyi feljelentéssel előállítják az illetékes ügyészség előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb