Mindenmás

Napi pakk: 18 fok és sok napsütés jön a hétvége első napjára, elő a bográccsal, indul a Mini Halfőző Fesztivál és Szüreti Mulatság Szegeden

Szép napsütéses, és kellemes időjárást tartogat a hétvége Szegeden, ami pont alkalmas lesz a szuper szabadtéri programokra! Hoztunk is egyet, hiszen ma tartják a VII. Klebelsberg-telepi Mini Halfőző Fesztivált és Szüreti Mulatságot a városban, és ha figyelmesen sasolunk, akár az év egyik legszebb látványosságát, a Tsuchinshan-ATLAS üstököst is megpillanthatjuk az égen. Mutatjuk, mit hoz a szombat Szegedre, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS LUCIANO PAVAROTTI

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Miksa, Edvin, Edvina, Maximilián, Misa, Szerafin, Szerafina és Tirzusz olvasónak! Érdekességek:

  • 89 éve született Luciano Pavarotti, többszörös Grammy-díjas olasz tenor operaénekes,
  • 82 éve Dózsa László színész, rendező, érdemes művész,
  •  71 éve Parti Nagy Lajos, Kossuth-díjas költő, író, kritikus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja,
  • 56 éve pedig Hugh Jackman ausztrál filmproducer, színész, filmszínész (X-men, Kardhal).

VERŐFÉNYES NAPSÜTÉS SZEGEDEN

Szombaton verőfényes napsütésre számíthatunk Szegeden. Említésre méltó csapadék sehol sem várható, azonban élénk lehet a szél. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Kora reggel 9-11, délután pedig 18 fokos hőmérsékletre számíthatunk a városban.

FILMEZÉS A KÁRPÁTIA FILMSZÍNHÁZBAN

Hétvégi moziélmények a Kárpátia Filmszínházban: péntek este a horror szerelmeseinek kedvez a #kövessbe című film, amely nem engedi, hogy egy pillanatra is hátradőlj. Szombaton a gyerekek is találhatnak kedvükre való programot, hiszen jön a varázslatos világot bemutató Coco. És ha ez nem lenne elég, a Kárpátia Filmszínház nyereményjátéka is folytatódik, 5 db páros mozijegy várja szerencsés gazdáját.

ÉRKEZIK AZ ÜSTÖKÖS, AMIT AKÁR SZABAD SZEMMEL IS LÁTHATUNK

Október közepén érkezik az év egyik legjobban várt üstököse, a C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS). A kométa várhatóan szabad szemmel is látható lesz, és hasonlóan káprázatos élményt fog nyújtani az észlelőknek, mint ahogy a 2020-as C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös tette. Mindenképpen érdemes kihasználni a derült októberi estéket, hogy észleljük az égi vándort, mivel előfordulhat, hogy csak millió évek múlva tér vissza!

ELŐ A BOGRÁCCSAL, MINI HALFŐZŐ-FESZTIVÁL LESZ SZEGEDEN

A nyár végén derült ki, hogy sem a Huszár Mátyás rakparton, sem a Fokára tervezett háromnapos Halfesztivált nem tartják meg Szegeden. Helyette főzőversenyt szerveztek, a Foka mellett a Partfürdőn rotyogtak az ínycsiklandó halászlevek. Ám az, aki lemaradt volna róla az se szomorkodjon, hiszen most szombaton ismét a hal lesz a főszerepben, ugyanis jön a VII. Klebelsberg-telepi Mini Halfőző Fesztivál és Szüreti Mulatság Szegeden.

SZEXI SZOMBAT A HUNGIBAN

Fergeteges hangulat, dögös csajok, jófej srácok – minden adott lesz egy felejthetetlen éjszakához, ugyanis Szexi Szombat partit tartanak a Hungiban. Loving Arms és Carl Cozmo gondoskodik róla, hogy ne unatkozzunk a szegedi éjszakában.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb