Mindenmás

Jó hír a szegedi kerékpárosoknak is, akik vonatoznának két tekerés között: megfontolta a utasok visszajelzéseit a MÁV, változás lép életbe

Október 15-től az utasok számára elegendő egy BKK-vonal- vagy gyűjtőjegy ahhoz, hogy kerékpárjukat a HÉV teljes vonalán, a fővároson belüli és kívüli szakaszon is magukkal vihessék. A kerékpáros utasok pedig akár a MÁV mobilalkalmazásból vagy MÁV automatákból is vásárolhatnak hasonló árú, a HÉV teljes vonalán érvényes kerékpárjegyet. Ha Szegeden kiötlöd hogy tekernél egy jót a mondjuk Balaton körül, mostantól olcsóbban teheted meg.

A kerékpáros utasok visszajelzéseit figyelembe véve mostantól még olcsóbb és egyszerűbb kerékpárt szállítani a HÉV-en. A fejlesztés nem érinti a BKK-kerékpárbérlet érvényességi területét, hiszen az október 15-ét követően is csak a fővárosi szakaszon, Budapest közigazgatási határáig érvényes. A MÁV-csoport a kerékpárral rendszeresen utazóknak továbbra is a kerékpár országbérletet ajánlja, mely harminc napig érvényes a MÁV-csoport, a GySEV és a BKK egyes járatain 4.950 forintért. Az Economx úgy tájékoztat, hogy a viszonylati kerékpárjegyet és a Kerékpár országbérletet a MÁV-csoport online felületein, az automatáknál és a pénztárakban, valamint a GYSEV pénztáraiban válthatják meg az utasok. Az új lehetőség csak a kerékpárszállítás díjára vonatkozik, a kerékpárosnak – a saját utazása kapcsán – továbbra is kell rendelkeznie az adott szakaszra érvényes jeggyel, bérlettel vagy díjmentes utazásra jogosító igazolással.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb