Mindenmás

Szeged újra megmutatta: a jóság és az összefogás városa! Ismét elindult valami szép: tejes dobozokat hagytak a Garam utcai ovinál!

Újabb megható gesztust kaptunk Szegedről! Az egyik olvasónk jelezte, hogy a Garam utcai óvoda közelében, egy padon két liter tejet hagytak el. Az ajándék minden bizonnyal egy szolidaritási gesztus, hiszen ilyenkor, amikor a mindennapi megélhetés egyre több kihívást tartogat, minden segítség számít. Szeged már számtalanszor bizonyította, hogy a város lakói egymásért vannak, most pedig ismét egy egyszerű, de annál szívmelengetőbb cselekedet történt.

Egyre több helyről hallani olyan történeteket, ahol az emberek saját erejükhöz mérten segítenek másokon. A Garam utcai óvoda előtt hagyott tejek is ezt az üzenetet hordozzák: a segítség néha a legváratlanabb helyen és formában érkezik. Talán egy nehéz sorsú család, egy idős ember vagy egy segítségre szoruló óvodás szülője találja meg az otthagyott tejet, és ez a pár liter egy kicsit könnyebbé teszi a napjukat.

Szegeden nem ez az első alkalom, hogy szolidaritásból a rászorulók javára hagynak otthagyott élelmiszereket. Emlékezzünk csak vissza, nemrégiben több helyen is megjelentek adománydobozok, ahová bárki betehette a már nem használt, de még jó állapotú ruháit vagy épp egyéb szükséges dolgokat. Ez a mostani gesztus is jól mutatja, hogy a szegedi közösség ereje abban rejlik, hogy figyelünk egymásra, és ha kell, segítünk – akár név nélkül is.

Tudtad, hogy a szolidaritás ilyen formája nemcsak Szegeden, hanem világszerte elterjedt? Sok helyen létrejöttek már adományfalak, ahol az emberek élelmiszert, ruhaneműt vagy egyéb, a mindennapi élethez szükséges dolgokat hagynak hátra azok számára, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Ez a kezdeményezés már több országban is sikert aratott, és most Szegeden is egyre inkább elterjed a jóság eme formája.

Szeged tehát újra bizonyította, hogy nemcsak a napfény városa, hanem az összefogásé is. Legyünk büszkék erre, és ha tehetjük, kövessük mi is ezt a szép példát!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb