Mindenmás

Szuper kezdeményezés: pénteken megismerkedhetsz a látássérült emberek utazási szokásaival, még egy vakvezető kutyával is találkozhatsz a 2-es villamos vonalán

Köztudott, hogy október a látás hónapja, október 15. pedig egyenesen a Látássérültek Nemzetközi Napja, vagy más néven a „Fehér Bot Napja”. Ezen alkalom apropóján pénteken Szegedre érkezik Kurucsai Szabolcs, az Árboc Egyesület vezetője, aki magával hozza tüneményes kutyusát is, Elvist. Szabolccsal és vakvezető kutyájával október 18-án lehet majd találkozni a kettes villamos vonalán.

A Szegedi Közlekedési Társaság közlése szerint Kurucsai Szabolccsal, az Árboc Egyesület vezetőjével és vakvezető kutyájával, Elvissel pénteken 9 és 15 óra között lehet majd találkozni a kettes villamos vonalán. Mint írják, a látás hónapja alkalmából Szabolcs szeretné játékos formában beavatni az érdeklődőket a segítő kutyával járókelők és utazók hétköznapjaiba, út közben pedig szívesen fogadják a kérdéseket. Elvis természetesen némi előnyt élvez a többi négylábúval szemben, mivel segítő kutya, az SZKT minden járatán díjmentes és szájkosár nélküli utazásra jogosult. A segítő kutya felismerhető a kiképzettségét (vizsgáját) igazoló, hámján elhelyezett logóról – számolt be róla a Szegedi Közlekedési Társaság, akik pár pontban össze is szedték, hogy Szabi miről fog mesélni pénteken, ezt IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb